Κοτόπιτα 

Υλικά

1 πακέτο φύλλο σφολιάτας
1 στήθος κοτόπουλου
200 γρ κίτρινα τυριά και λίγο κεφαλοτύρι
1 κρέμα γάλακτος,
αλάτι,πιπέρι,
3 φέτες μπέικον
6-7 μανιτάρια
1 κόκκινη πιπεριά
γάλα
σουσάμι

Εκτέλεση

Ψιλικόψτε το στήθος κοτόπουλου ψητό ή βραστό,προσθέστε τα κίτρινα τυριά,λίγο κεφαλοτύρι,κρέμα γάλακτος,αλάτι,πιπέρι,
το μπέικον τσιγαρισμένο ,ψιλοκομμένο, μανιτάρια τσιγαρισμενα ,μια κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη και απλώστε το μίγμα πάνω
σε ένα φύλλο σφολιάτας. Σκεπάστε με το δεύτερο φύλλο χαράξτε σε  κομμάτια,ραντιστε με γάλα ,πασπαλιστε με σουσάμι

και ψηστε στους 200 στον αέρα ώσπου να ροδίσει.

Κοτόπιτα 
Κοτόπιτα

Καλή υγεία να έχετε 🧡🧡🧡

Η Συνταγή είναι της Δήμητρα Γουλάπτση

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Κοτόπιτα 

Κοτόπιτα 

Υλικά:

1 κοτόπουλο ολόκληρο ή 4 στήθη
1 φύλλο κρούστας
2 κρεμμύδια ή 2 πράσα
1 πιπεριά κόκκινη
1 πιπεριά πράσινη
2 καρότα
3 αυγά
Μισό ποτήρι γάλα
200 γρ. Κασέρι τριμμένο
200 γρ. Κεφαλοτύρι τριμμένο
Αλάτι πιπέρι
250 γρ. Μανιτάρια ψιλοκομμένα
Μπόλικο μαϊντανό

Εκτέλεση

Βράζουμε το κοτόπουλο 1 ώρα σε μπόλικο νερό κ μόλις κρυώσει το καθαρίζουμε κ το αφήνουμε σε ένα μπολ.
Καθαρίζουμε κ ψιλοκόβουμε όλα τα λαχανικά σε κυβάκια.
Σε ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια ρίχνουμε τις πιπεριές τα μανιτάρια κ μετά τα καρότα βάζουμε λίγο νεράκι κ τα αφήνουμε να βράσουν 10 λεπτά
Μετά ρίχνουμε το κοτόπουλο αλάτι πιπέρι κ ψιλοκομμένο μαϊντανό κ κατεβάζουμε από την φωτιά ρίχνουμε τα τυριά κ ένα αυγό κ ανακατεύουμε καλά κ αφήνουμε να κρυώσει.

Σε ένα ταψί για πίτες χαμηλό ρίχνουμε λάδι κ βάζουμε φύλλο κ ραντίζουμε με λάδι 5 φορές ρίχνουμε την μιση γέμιση βάζουμε 2 φύλλα με λάδι κ ξαναβάζουμε την υπόλοιπη γέμιση κ συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα κ ελαιόλαδο .

Κόβουμε τις άκρες γύρω γύρω κ τις γυρνάμε προς τα μέσα. Την χαράζουμε με μαχαίρι κ χτυπάμε τα 2 αυγά με το γάλα κ τα ρίχνουμε από πάνω να πάει παντού .
Αν θέλουμε βάζουμε σουσάμι κ ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο πάνω κάτω στους 180 C μέχρι να κοκκινίσει 35 με 40 λεπτά περίπου ανάλογα τον φούρνο.

Καλη Επιτυχία

ΠΗΓΗ: https://mageirisa.blogspot.com/

Προηγούμενο άρθροΧαλβάς με Ηλιόσπορους
Επόμενο άρθροΡεβανί Βέροιας υπέροχο φανταστικό γεμάτο σιρόπι