Σοκολατίνα Nutella

Υλικά

Για την Βάση
4 αυγά
200 γραμμάρια ζάχαρης
1 ζάχαρη βανίλιας
225 ml ηλιέλαιο
250 ml γάλα
300 γραμμάρια αλεύρι
1 μπεικιν παουντερ
3 κουταλιές της σούπας κακάο
100 ml κρύου γάλακτος για να μουλιάσουν

Για την κρέμα
500 ml κρέμα γάλακτος
2 κουταλιές της σούπας ζαχαρη άχνη
5 γρ εκχύλισμα βανίλιας
500 γρ μασκαρπόνης
6 κουταλιές της σούπας Nutella

Γλάσσο:
200 γρ. Σοκολάτα κουβερτουρα
100 ml ζεστού γάλακτος

Σε ένα μπολ χτυπήστε με ένα μίξερ χειρός αυγά, ζάχαρη, βανίλια,και χτυπάμε για λίγα λεπτά εως ότου αλλάξει χρώμα.
Ρίχνουμε μέσα στο μείγμα αυγών το λάδι, γάλα και χτυπάμε.
Μετά σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, το μπεικιν παουντερ και το κακάο και τα ανακατεύουμε και μετά τα κοσκινίζουμε μέσα στο μείγμα των αυγών-λαδιού και χτυπάμε με ένταση.
Βουτυρώνουμε ένα πυρεξ 40χ30 εκ και αδειάζουμε το μείγμα. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 20-25 λεπτά.
Βγάζουμε από το φούρνο το κεικ και το περιχύνουμε με κρύο γάλα να μουλιάσει.

Για την Κρέμα

Τοποθετήστε για λίγη ώρα το μπολ του μίξερ στο ψυγείο, ώστε μόλις το χρησιμοποιήσετε να είναι κρύο. Βγάλτε από το ψυγείο την κρέμα γάλακτος και ρίξτε την στο μπολ, θέστε σε λειτουργία το μίξερ. Χτυπήστε την κρέμα μέχρι να αρχίσει να πήζει και έπειτα ρίξτε κατευθείαν τη ζάχαρη άχνη και τη βανίλια.
Χτυπήστε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να ομογενοποιηθούν. Μην το παρακάνετε με το χτύπημά τους, καθώς η σαντιγί κόβει εύκολα!

Σε ένα μπολ βάζουμε το μασκαρπόνε 6 κουταλίες νουτέλα και χτυπάμε με το μίξερ πολυ καλα. Στη συνέχεια ρίχνουμε μέσα στο μειγμα νουτέλα 3 μεγάλες κουταλιές απο την σαντιγί και τα χτυπαμε όλα μαζί και περνουμε μία τελεια κρέμα. Απλώνουμε την κρέμα πάνω στο κέικ και την ισιωνουμε πολυ καλά

Για το γλάσσο
Σε ένα μπολάκι βάζουμε την σπασμενη κουβερτουρα και το ζεστο γάλα και ανακατεύουμε να λιωσει και αδειαζουμε την σοκολάτa πάνω απο την κρέμα και το βάζουμε 4 ωρες στο ψυγείο (Ιδανικά μια νύχτα!).
Η σοκολατινα μας είναι ετοιμη την κόβουμε σε κομματια και σερβιρουμε

Καλή Επιτυχία

 

Προηγούμενο άρθροΜοσχάρι με κολοκυθάκια μαμαδίστικο
Επόμενο άρθροΣιροπιαστά Γαλακτομπουρεκάκια