Δείτε Επίσης: Εκμέκ Κανταΐφι…έτσι θα σας ξετρελάνει | Παραδεισένιο Γλυκό με κρέμα και κανταΐφι

Υπέροχη Τυρόπιτα Κανταΐφι

Συστατικά

500 γραμμάρια ζύμη κανταΐφι
850 γραμμάρια τυρί φέτα (ή αναμειγνύεται με ποικιλία άλλων τυριών όπως γραβιέρα, κασέρι, χαλούμι ή ανθότυρο κ.λπ. Μπορείτε να αντικαταστήσετε με οποιοδήποτε τυρί χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά.
5 αυγά
3 1/2 φλιτζάνια πλήρες γάλα
100 γραμμάρια λιωμένο βούτυρο
Μια πρέζα μαύρο ή άσπρο πιπέρι
Το αλάτι, προαιρετικό καθώς η φέτα είναι αλμυρή

Οδηγίες

Τρίψτε τη φέτα και ανακατέψτε με άλλα τριμμένα τυριά της προτίμησής σας. Τίποτα άλλο δεν προστίθεται στα τυριά.
Ανοίξτε το κανταΐφι με τα δάχτυλά σας τραβώντας τα νήματα μέχρι να διαχωριστούν και γίνεται ελαφρύ και αφράτο.
Τοποθετήστε το στην επιφάνεια εργασίας σας ή στο χέρι σας και βάλτε μια κουταλιά της σούπας τυρί στο ένα άκρο, στη συνέχεια τυλίξτε το κανταΐφι σε έναν κύλινδρο, διπλώνοντας επίσης τις πλευρές, για να περικλείσετε την γέμιση.
Βεβαιωθείτε ότι έχετε διπλώσει λίγο τη ζύμη στην αρχή, έτσι ώστε η γέμιση να είναι κλειστή με ασφάλεια. Όταν το κάνετε το μέγεθος που σας αρέσει απλώς τραβήξτε και κόψτε τα νήματα.
Βάλτε το σε βουτυρωμένο ταψί 20 x 26 cm ή Pyrex.


Χτυπήστε ελαφρά τα αυγά, προσθέστε γάλα και πιπέρι (και αλάτι, ανάλογα με το τυρί που χρησιμοποιείτε).
Λιώστε το βούτυρο και προσθέστε το στο μείγμα γάλακτος.
Ρίξτε το μείγμα γάλακτος στο κανταΐφι με ένα κουτάλι, βεβαιωθείτε ότι όλα τα κομμάτια είναι βρεγμένα.
Αφήστε το για τουλάχιστον μισή ώρα για να απορροφήσει το γάλα.


Προθερμάνετε το φούρνο στους 180oC (αερας 170οC) και ψήστε για περίπου 30 – 40 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.
Όταν ψηθεί σερβίρεται ζεστά κομμάτια με ένα κουτάλι.

Δείτε Επίσης: Εκμέκ Κανταΐφι…έτσι θα σας ξετρελάνει | Παραδεισένιο Γλυκό με κρέμα και κανταΐφι
Προηγούμενο άρθροΟ Παραδοσιακός Καγιανάς
Επόμενο άρθροΦανουρόπιτα Μοναστηριακή