Χαλβάς Λαδιού

θα χρειαστείτε

1 κιλό αλεύρι αλάτι
500ml νερό βραστό
500 ml σπορέλαιο
100 γραμμάρια ζάχαρης
3 φακελάκια βανίλια ζάχαρης
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
150gr σταφίδες

Εκτέλεση

Ξεκινάμε με το πρώτο βήμα να βάλουμε το αλεύρι σε ένα μπολ προσθέτουμε το αλάτι και ανακατεύουμε έτσι ώστε να πάει παντού ομοιόμορφα
Κάνουμε μία τρύπα στη μέση και ρίχνουμε το βραστό νερό  πολύ λίγο και ανακατεύουμε εκεί στο κέντρο με 2 πιρούνια και σιγά-σιγά σε όλο το αλεύρι να γίνει σαν τριμμένο.

 


Μετά από αυτό ζεσταίνουμε το λάδι αλλά όχι να κάψει προσθέτουμε σιγά-σιγά το λάδι μέσα στη ζύμη και ανακατεύουμε μέχρι να το ρίξουμε όλο.


Μετά προσθέτουμε τη ζάχαρη τη βανίλια ζάχαρης το εκχύλισμα βανίλιας τις σταφίδες και ανακατεύουμε το επόμενο βήμα είναι ναρίξουμε όλο το μείγμα μέσα σε ένα πυρέξ και να το ισιώσουμε κόβουμε σε κομμάτια και το βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 40 με 50 λεπτά όταν το βγάλουμε πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και χαλβάς μας είναι έτοιμος

Καλή Απόλαυση

Find more delicious recipes here

Προηγούμενο άρθροΑυτό είναι το κέικ με 3 υλικά…με ελάχιστο κόστος
Επόμενο άρθροΚιμάς στο φούρνο με αυγό (Ανατολίτικη Συνταγή)