Συστατικά
1/2 κουταλάκι του γλυκού κρύσταλλα ρητίνης μαστίχας
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
1 φλιτζάνι γάλα
4 κρόκους αυγού
1 μεζουρα μαστίχα λικέρ

Εκτέλεση

Αλέστε τα κρύσταλλα ρητίνης μαστίχας σε σκόνη με ένα γουδοχέρι μαζί με λίγο ζάχαρη.
Ζεσταίνετε την κρέμα γάλακτος, το γάλα, τη ζάχαρη και τη μαστίχα σε μια κατσαρόλα έως ότου σχεδόν βράσει, περίπου 5 λεπτά.
Μειώστε τη θερμότητα στο χαμηλό.
Ρίχνουμε λίγη από την κρέμα μεσα στα αυγά την ανακατεύουμε(για να πάρουν την θερμοκρρασία της κρεμας ομαλά) και μετα τα ρίχνουμε όλα μαζί μέσα  στην κρέμα μαζί με το λικέρ της μαστίχας και ανακατεύουμε.
Μαγειρέψτε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πήξει η κρέμα και να καλύπτει την πλάτη ενός κουταλιού.
Ίσως θελήσετε να στραγγίξετε το μείγμα σε αυτό το σημείο για να αφαιρέσετε τυχόν κομμάτια που μπορεί να έχουν σχηματιστεί ενώ θερμαίνεται.
Ψύξτε το μείγμα στο ψυγείο αφου το σκεπάσετε με μία μεβρανη που θα εφάπτετε στο παγωτο.
Καταψύξτε σύμφωνα με τις οδηγίες για τη μηχανή παγωτού.

ClosetCooking

Προηγούμενο άρθροΓίγαντες με φρέσκο ψωμάκι….
Επόμενο άρθροΜία ξεχωριστή σαλάτα με Φράουλες και Σαγανάκι