Ανάποδη Κερασόπιτα

Υλικά:

1 & 1/2 κουπα αλεύρι
100 γρ βούτυρο
1 κουπα (συν άλλες 2-3 κουταλιές της σούπας) ζάχαρη
4 αυγά
1 κουτ μπέικιν πάουντερ
1 βανίλια
3 κούπες κεράσια

Εκτέλεση:

Καθαρίζουμε τα κεράσια.
Σ ένα ταψακι περίπου 25 εκ. βάζουμε το βούτυρο, 2-3 κ.σ. ζάχαρη και το βάζουμε στο φούρνο να λιώσει.
Εν τω μεταξύ χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη σε ένα αφράτο μείγμα.
Προσθέστε σταδιακά το αλεύρι, τη βανίλια και το μπέικιν πάουντερ.
Οταν λιώσει το βούτυρο ρίχνουμε στον πάτο τα κεράσια και από πάνω απλώνουμε το αφράτο μείγμα.
Ψήνουμε στους 170°C για μισή ώρα περίπου. Γυρίστε το έτοιμο κέικ σε ένα δίσκο.
Αν θέλετε, μπορείτε να το σιροπιάζετε με κομπόστα ή να το σερβίρετε με  σαντιγί.

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΣαλάτα με ξυδάτη μελιτζάνα με κρεμμύδι, σέλινο, κάπαρη, ελιές και κουκουνάρι
Επόμενο άρθροΧωρίς αλεύρι! Χωρίς φούρνο….Γλυκό κρέμας με σιμιγδάλι και σοκολάτας γάλακτος