Κοτόπιτα με φύλλο Σφολιατας

Υλικά :

1 ολόκληρο κοτόπουλο περίπου 1,5kg
2 φύλλα σφολιάτας
5 μεγάλα κρεμμύδια κομμένα στη μέση
150 γρ. φέτα
400 γρ τριμμένα κίτρινα τυριά
1 κόκκινη πιπεριά
1 πράσινη πιπεριά
2 αυγά
Λίγη φρυγανιά τριμμένη (αν χρειαστεί)
250 gr κρέμα γάλακτος
Αλάτι και πιπέρι
Μια πρέζα μοσχοκάρυδο
2 κ.σ. ελαιόλαδο
Λίγο βούτυρο για το άλειμμα

Εκτέλεση :

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180o C στις αντιστάσεις και βουτυρώνουμε ελαφρά την λαμαρίνα
μας.
Βράζουμε το κοτόπουλο με τα κρεμμύδια και λίγο ελαιόλαδο σε κατσαρόλα με νερό σε μέτρια φωτιά με
κλειστό καπάκι. Το νερό πρέπει ίσα που να σκεπάζει το κοτόπουλο.
Όταν βράσει, το βγάζουμε και το αφήνουμε να κρυώσει. Συνεχίζουμε το βρασμό με ανοιχτό καπάκι και
αφήνουμε το ζωμό με τα κρεμμύδια να συμπυκνωθεί.

Μόλις κρυώσει το κοτόπουλο αφαιρούμε τα κόκαλα και κρατάμε το κρέας (όχι τις πέτσες).
Σε μπολ ανακατεύουμε το κοτόπουλο με το συμπυκνωμένο ζωμό κρεμμυδιών. Αλατοπιπερώνουμε (με
προσοχή αν τα τυριά είναι αλμυρά ) και βάζουμε και λίγο μοσχοκάρυδο. Προσθέτουμε τα τυριά, τις
πιπεριές ψιλοκομμένες λίγη φρυγανιά (αν χρειάζεται) και αναμιγνύουμε.
Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε τα αυγά με την κρέμα γάλακτος και περιχύνουμε το μίγμα μας.
Ανακατεύουμε καλά.
Βουτυρώνουμε τη λαμαρίνα μας και στρώνουμε το πρώτο φύλλο σφολιάτας πατώντας με το χέρι μας
ώστε να καλύψει όλη την επιφάνεια. Βάζουμε τη γέμιση κρύα και σκεπάζουμε με το δεύτερο φύλλο
σφολιάτας.

Πιέζουμε τις άκρες με ένα πιρούνι να κολλήσουν τα φύλλα μεταξύ τους.
Τρυπάμε με ένα πηρούνι ή χαράζουμε την πίτα επιφανειακά με μαχαίρι.
Ψήνουμε την πίτα σε προθερμασμένο φούρνο περίπου 50 λεπτά στους 180°C μέχρι να χρυσίσει
Αφήνουμε την κοτόπιτα να σταθεί για 10-15 λεπτά στον πάγκο και κόβουμε σε κομμάτια.
Αυτή η συνταγή για κοτόπιτα είναι πολύ εύκολη, νόστιμη και λαχταριστή!!

Η Συνταγή είναι της Γιώτας Αναστασοπούλου

Προηγούμενο άρθροΗπειρώτικη Μπατζίνα: Μία Γεύση Ελλάδας σε Κάθε Μπουκιά
Επόμενο άρθροΚοτομπιφτέκια στο φούρνο