Καριόκες χωρίς ζάχαρη

Η αυνταγή είναι απο το misshealthyliving

Υλικά

200 γρ καρύδια καλής ποιότητας και φρέσκα
200 γρ χουρμάδες χωρίς κουκούτσι
50 γρ αλεύρι βρώμης (νιφάδες βρώμης περασμένες στο μπλέντερ)
50 γρ άοσμο λάδι καρύδας (προαιρετικά)
8 γρ κανέλα (χρησιμοποίησα Κεϋλάνης)
μια τσιμπιά τριμμένο γαρ’υφαλλο
300 γρ κουβερτούρα

Εκτέλεση

Τοποθετούμε τα καρύδια στο μπλέντερ, τα θρυμματίζουμε και τα βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ
Tοποθετούμε τους χουρμάδες σε ένα μικρό κατσαρολάκι με ελάχιστο νερό- περίπου 70 γρ. Αφήνουμε να βράσουν και μόλις αρχίσει να εξατμίζεται το νερό,αποσύρουμε από τη φωτιά. Λιώνουμε με ραβδομπλέντερ. Έπειτα τους προσθέτουμε στα καρύδια
Ζεσταίνουμε το λάδι καρύδας και το προσθέτουμε στο μείγμα καρύδια- χουρμάδες
Προσθέτουμε την κανέλα και το αλεύρι βρώμης. Ανακατεύουμε με ένα πιρούνι. Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε και άλλη κανέλα εάν το επιθυμούμε. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες μέχρι να σφίξει

Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος στη λαμαρίνα του φούρνου.
Φοράμε γάντια μιας χρήσης, πλάθουμε σε μέτριο μέγεθος, σαν αυτές που αγοράζουμε και τοποθετούμε στο αντικολλητικό χαρτί ψησίματος
Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν-μαρί και με τη βοήθεια δύο πιρουνιών, βουτάμε στην κουβερτούρα και αφήνουμε στο αντικολλητικό χαρτί ψησίματος
Αφού έχουν κρυώσει, κόβουμε σε τετράγωνα το αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και αλουμινόχαρτο 2 σε 1 και κλείνουμε μέσα τις καριόκες μας ή σε απλό αλουμινόχαρτο
Διατηρούμε στο ψυγείο

Ευχαριστούμε το misshealthyliving

Προηγούμενο άρθροΤο πιο νόστιμο κέικ σοκολάτας χωρίς μίξερ, σε λίγα λεπτά
Επόμενο άρθροΣαλάτα μπρόκολου με κρεμμύδια | Σε 5 λεπτά