Κέικ με κρέμα Dulce de leche

Η προετοιμασία χωρίς μίξερ είναι μια εύκολη και επιτυχημένη συνταγή 👌
Ποτήρι 200 ​​γρ
Διάμετρο φορμας 20 cm

Συστατικά :

Αλεύρι 1 ποτηρι
Ζάχαρη 1 ποτηρι
Κεφίρ 1 ποτήρι
Αυγά 2 τεμ
Κακάο 2 κουταλιές της σούπας
Φυτικό λάδι 40 ml
Βανιλίνη
Σόδα 0,5 κουτ.γλ

Για κρέμα
400 γρ. ζάχαρη
350 γρ. κρέμα γάλακτος
50 γρ. γάλα εβαπορέ
50 γρ. βούτυρο αγελάδος
3 κουταλιές της σούπας νερό
1 πρέζα αλάτι

Για τη γκανάς θα χρειαστείτε
300 γρ. ‏κουβερτούρα γάλακτος
300 γρ. ‏κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε με ένα σύρμα τα αυγά και τη ζάχαρη
Ρίχνουμε κεφίρ βανιλίνη, σόδα, φυτικό λάδι, ανακατεύουμε και προσθέτουμε το αλεύρι και το κακάο,
ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Ρίξτε την τελική ζύμη σε ένα ταψί και στείλτε τη στον προθερμασμένο φούρνο
στους 170 βαθμούς για 40 λεπτά.

Για τη γκανάς σοκολάτας
Βράζετε την κρέμα γάλακτος.
Τη ρίχνετε ύστερα σε ένα μπολ με τα κομμάτια κουβερτούρας.
Περιμένετε 5 λεπτά και κατόπιν ανακατεύετε το μείγμα μέχρι να ομογενοποιηθεί πλήρως και την αφήνω στην άκρη.

Στην συνέχεια κόβω το κέικ σε 3 μέρη πριν όμως έκοψα την κορυφή απο το παντεσπανι για να το ισιώσω και αυτά τα έτριψα σε ένα μπελντερ και εκανα ψίχουλα και τα βάζω στην άκρη.

Όσο κρυώνει το παντεσπανι ετοιμάζουμε την κρέμα
Βράζετε το νερό με τη ζάχαρη σε χαμηλή θερμοκρασία. Μόλις καραμελώσει και αρχίσει να σκουραίνει αποσύρετε από την φωτιά και προσθέτετε το βούτυρο ανακατεύοντας. Μόλις ενσωματωθεί προσθέτουμε την κρέμα, το γάλα και το αλάτι και σιγοβράζουμε για 3- 4 λεπτά ακόμη. Διατηρούμε στην άκρη.

Αλειφετε το κέικ με κρέμα αναμεσα στους δισκους απο παντεσπανι και απο πάνω.
Με μισα σακουλα κομμενη στην ακρη διασκοσμω με το γλασσο σοκολάτας και πασπάλισα τα πλαϊνά με τα ψίχουλα.
Αφήνουμε το έτοιμο κέικ να μουλιάσει σε δροσερό μέρος για
αρκετές ώρες.
Σας συμβουλεύω οπωσδήποτε να το δοκιμάσετε, το κέικ είναι πολύ τρυφερό, ζουμερό και νόστιμο 😋👌

ΠΗΓΗ: Svetlana Shtoda

Προηγούμενο άρθροΤυροπιτάκια κουρου της ελενίτσας
Επόμενο άρθροΦουσκώτα Χιονισμένα Ντόνατς με γέμιση…θα τα λατρέψουν όλοι