Το κέικ με σοκολάτα και Nutella ganache αποτελεί την απόλυτη συνταγή για τους λάτρεις της σοκολάτας. Πρόκειται για ένα γλυκό τόσο απλό όσο και εντυπωσιακό, που σίγουρα θα σας κερδίσει από την πρώτη κιόλας μπουκιά. Έτσι λοιπόν, εγώ το φτιάχνω συχνά όταν θέλω να φτιάξω κάτι γλυκό και εύκολο για την οικογένειά μου. Μία συνταγή που, πραγματικά, το αποτέλεσμα της είναι αντάξιο του κόπου.


Υλικά για τη Βάση του Κέικ

  • 3 αυγά
  • 180 γραμμάρια ζάχαρη
  • Βανίλια
  • 3 κουταλιές της σούπας πικρό κακάο
  • 3 κουταλιές της σούπας γάλα σε σκόνη
  • 80 ml λάδι (σπορέλαιο)
  • 200 ml νερό
  • 160 γρ. αλεύρι
  • 14 γρ. μπέικιν πάουντερ

Υλικά για τη Nutella Ganache

  • 200 ml κρέμα γάλακτος
  • 100 γρ. μαύρη σοκολάτα
  • 3 κουταλιές της σούπας Nutella
  • 1 κουταλιά της σούπας εσπρέσο με ζεστό νερό

Εκτέλεση της Συνταγής

Πρώτα απ’ όλα, φτιάχνω τη βάση του κέικ. Σε ένα μπλέντερ ρίχνω τα αυγά, τη ζάχαρη, τη βανίλια, το κακάο, το γάλα σε σκόνη, το λάδι και το νερό. Τα χτυπάω καλά μέχρι να έχω ένα ομοιογενές υγρό μείγμα.

Έπειτα, αδειάζω το μείγμα σε ένα μπολ και κοσκινίζω μέσα το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ. Τα χτυπάω με ένα σύρμα χειρός πάρα πολύ καλά για να ενσωματωθεί πλήρως το αλεύρι.

Στρώνω μία φόρμα (τσέρκι) με χαρτί ψησίματος και αδειάζω μέσα το μείγμα. Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά.

Εν τω μεταξύ, φτιάχνω τη Nutella ganache. Σε μία κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, ρίχνω την κρέμα γάλακτος να πάρει μια βράση. Την κατεβάζω από τη φωτιά και προσθέτω μέσα τη σοκολάτα και τη Nutella. Ανακατεύω μέχρι να λιώσουν. Τέλος, προσθέτω μία κουταλιά της σούπας βούτυρο και ανακατεύω.

Βγάζω την ψημένη βάση του κέικ από τον φούρνο και κάνω πολλές τρύπες με ένα καλαμάκι. Κόβω τη βάση οριζόντια σε δύο μέρη. 

Βάζω το ένα μέρος σε έναν δίσκο και το ραντίζω με τον μισό καφέ.

Από πάνω το ποτίζω με τη μισή υγρή σοκολάτα.

Ραντίζω και το δεύτερο μισό με καφέ και μετά σκεπάζω το πρώτο μισό.

Ρίχνω την υπόλοιπη σοκολάτα και την απλώνω ομοιόμορφα. Βάζω το γλυκό στο ψυγείο για μισή ώρα.

Κόβω το κέικ με σοκολάτα και Nutella ganache σε 8 κομμάτια και διακοσμώ με ό,τι επιθυμώ.


Χρόνοι Προετοιμασίας και Μαγειρέματος

Χρόνος Προετοιμασίας: 20 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος: 45 λεπτά
Επιπλέον Χρόνος: 30 λεπτά (για να κρυώσει στο ψυγείο)
Συνολικός Χρόνος: Περίπου 1 ώρα και 35 λεπτά


Χρήσιμα Tips για το Κέικ

Για να γίνει η βάση του κέικ σοκολάτας πιο αφράτη, χρησιμοποιήστε γάλα σε σκόνη.

Μην παραλείψετε να κάνετε τρύπες στη βάση του κέικ, καθώς έτσι θα απορροφήσει καλύτερα τη Nutella ganache.

Μπορείτε να διακοσμήσετε το γλυκό με τριμμένη σοκολάτα, ξηρούς καρπούς ή φρέσκα φρούτα, όπως φράουλες ή σμέουρα.

Καλη Επιτυχία

Subscribe to recipe’s youtube channel here