Μπισκοτογλυκό Ψυγειου

Ένα κέικ μπισκότου με «θεϊκή γεύση» – όλοι όσοι το έχω σερβίρει έχουν ζητήσει κι άλλο!
Μου πήρε πολύ καιρό να «ικετεύσω» για τη συνταγή, αλλά άξιζε τον κόπο! »

Τα προϊόντα είναι:

500γρ μασκαρπόνε
500 ml κρέμα γαλακτος
200 γραμμάρια υγρή σοκολάτα
50ml.beylis
50 ml. Κονιάκ / ρούμι / ουίσκι
300ml.nes καφέ
4 ασπραδια
1 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
2 -2,5 πακέτα συνηθισμένα μπισκότα από τα ορθογώνια (η ποσότητα εξαρτάται από το μέγεθος της φόρμας)

Εκτέλεση

Ετοίμασα τον καφέ σε ένα μπολ και όταν κρυώσει πρόσθεσα 50 ml κονιάκ σε αυτό.
Χτυπάω τα ασπράδια και τη ζάχαρη άχνη σε μαρεγκα και σε ξεχωριστό μπολ χτυπάω την κρέμα γάλακτος με μίξερ.
Ανακατεύω πολύ καλά το μασκαρπόνε με το μπειλις και τα ανακατεύω όλα μαζι με μια σπάτουλα.
Δημιούργησα την πρώτη βάση βυθίζοντας σύντομα μερικά από τα μπισκότα στον καφέ και τα στρώνω σε μια φόρμα για κέικ έβαλα το 1/3 της κρέμας από πάνω.

Για το δεύτερο επιπεδο, άπλωσα στα μπισκότα μπόλικη υγρή σοκολάτα, μετά τα βούτηξα στον καφέ τα εστρωσα στην φόρμα και απο πάνω πάλι κρέμα. Το τρίτο επίπεδο είναι σαν το πρώτο(τα βουταω στο καφε) και τελειώνει με κρέμα.
Το κέικ τυλίγεται με αλουμινόχαρτο και διατηρείται στο ψυγείο για τουλάχιστον 5-6 ώρες, κατά προτίμηση όλη τη νύχτα.
Η διακόσμηση είναι προαιρετική – αλεσμένα μπισκότα, τριμμένα καρύδια, σοκολάτα και άλλα.
Καλή σας μέρα!

Προηγούμενο άρθροΚέικ μελιού, κρέμα τυριού και μαρμελάδα βατόμουρου
Επόμενο άρθροΣτήθος κοτόπουλου σε κρούστα πατάτας ωραίο τραγανό