CheeseCake me Κρέμα Λεμονιού

Υλικά

Βάση:

200 γραμμάρια μπισκότα πτι μπερ
90 g λιωμένου βουτύρου

Γέμιση τυριού:

600 γρ. Τυρί κρέμας
260 g ζάχαρης
1 λεμόνι (ξύσμα) ή 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα λεμονιού
2 κουταλιές της σούπας φρέσκο ​​χυμό λεμονιού
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
180 g ξινή κρέμα ή Γιαουρτί
3 αυγά

Γέμιση λεμονιού:

120 g ζάχαρης
2 κουταλιές της σούπας
μια πρέζα αλάτι
80 ml φρέσκου χυμού λεμονιού
100 ml νερού
2 κρόκους αυγών
30 g βούτυρο

Παρασκευή:

1. Βάση: Στρώστε ένα ταψί 30cm x 20cm με χαρτί ψησίματος. Τοποθετήστε ένα μεγαλύτερο κομμάτι χαρτί να βγαίνει πάνω απο το ταψί στα πλάγια έτσι ώστε το κέικ να μπορεί να αφαιρεθεί εύκολα. Ενεργοποιήστε το φούρνο για να θερμάνετε στους 160 βαθμούς. Βάζουμε τα αλεσμένα μπισκότα σε ένα μπολ, προσθέτουμε λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε καλά με μια σπάτουλα (τα έκανα όλα σε ένα μπλεντερ).
Μεταφέρετε το θρυμματισμένο μείγμα στο ταψί και ισοπεδώστε. Είναι καλό να συμπιέζετε με ένα κουτάλι για να σχηματίσετε μια κρούστα. Βάζουμε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο και ψήνουμε την βάση για 10 λεπτά.

2. Γέμιση με τυριού: Ενώ ψήνεται η βάση, χτυπήστε ελαφρά τη γέμιση. Βάζουμε τυρί κρέμα και ζάχαρη σε ένα μπολ και κτυπάμε με ένα μίξερ. Προσθέστε τριμμένο ξύσμα λεμονιού, χυμό λεμονιού, εκχύλισμα βανίλιας και ξινή κρέμα. Συνδυάστε τα πάντα με ένα μίξερ. Τέλος προσθέστε τρία αυγά, ένα κάθε φορά. Αφαιρέστε την ψημένη βάση από το φούρνο και ρίξτε πάνω από το τυρί κρέμα. Ισιώστε και επιστρέψτε στο φούρνο. Αυξήστε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 170 βαθμούς και ψήστε το κέικ για 35-40 λεπτά.
Μόλις σκληραίνει η βάση λίγο (έτσι ώστε να μην είναι πολύ κολλώδες), βγάλτε το κέικ από το φούρνο. Η γέμιση θα εξακολουθεί να “κινείται” όταν κουνάτε το δοχείο, αλλά θα σκληραίνει όταν κρυώσει. Αφήστε το να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου και, στη συνέχεια, βάλτε το στο ψυγείο για δύο ώρες ή μέχρι να σφίξει εντελώς η πλήρωση.

3. Γεμιση λεμονιού: Προετοιμάστε τη γέμιση μόνο όταν η Γεμιση τυριού είναι εντελώς σταθερή.
Σε ένα μικρό μπολ, χτυπήστε ελαφρά με το σύρμα τους κρόκους και αφήστε το μπολ στην άκρη. Βάλτε τη ζάχαρη, το κορν φλαουρ και μια πρέζα αλάτι σε μια άλλη κατσαρόλα. Ανακαψτε με ένα σύρμα. Προσθέστε χυμό λεμονιού και νερό. Συνδυάστε όλα τα συστατικά καλά με το σύρμα και μαγειρέψτε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς με μια σπάτουλα (ή ξύλινο κουτάλι) μέχρι να λιώσουν και να βράσουν τα πάντα. Αδειάστε αργά το ζεστό μείγμα ζάχαρης στους κρόκους των αυγών, ανακατεύοντας συνεχώς. Επιστρέψτε το μπολ με τους κρόκους αυγού στη φωτιά και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας συνεχώς, για περίπου 3-4 λεπτά. Αφαιρέστε από τη φωτιά και προσθέστε το ψιλοκομμένο βούτυρο. Ανακατέψτε μέχρι να λιώσει το βούτυρο.

4. Βγάλτε το ταψί από το ψυγείο και ρίξτε αμέσως το κέικ με την γέμισμα του λεμονιού. Ισιώστε το και βάλτε το ξανά στο ψυγείο για περίπου μισή ώρα. Χρησιμοποιώντας χαρτί ψησίματος, βγάλτε το κέικ από το ταψί, τοποθετήστε το στην επιφάνεια εργασίας και κόψτε το σε κύβους με ένα κοφτερό μαχαίρι.

Καλή Επιτυχία

Προηγούμενο άρθροΦέτες με τυρί και αυγά…θα τους τρελάνετε
Επόμενο άρθροΧταποδάκι με κοφτό μακαρονάκι Μπουκιά και συχώριο