Φρεσκοψημένη μηλόπιτα με γιαούρτι και κανέλα 😋

Υλικά

2 αυγά και 2 ασπράδια που μου περίσσεψαν από την καρμπονάρα στο ψυγείο.
80 ml ηλιέλαιο
120 γρ ζάχαρη
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ με άρωμα βανίλιας
Κανέλα
3 μήλα
125 γρ γιαούρτι ροδάκινο
13 κουταλιές της σούπας αλεύρι 00
Ζάχαρη άχνη για να πασπαλίσουμε από πάνω αν θέλουμε.

Εκτέλεση

Κόβουμε μισό μήλο σε λεπτές φέτες, το βράζουμε με ένα φλιτζάνι νερό, μια πρέζα ζάχαρη και κανέλα σε χαμηλή φωτιά για 3-4 λεπτά και το αφήνουμε να κρυώσει μετα.
Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη, προσθέτουμε λίγο λίγο το λάδι, το γιαούρτι, τη μαγιά, την κανέλα και το αλεύρι, χτυπάμε καλά τα υλικά για λίγα λεπτά με σύρμα χειρός ή ηλεκτρικό μίξερ, ξεφλουδίζουμε και κόβουμε το μήλο σε μικρά κομμάτια, το προσθέτουμε στο μείγμα.

Ανακατεύουμε και γυρίζουμε τη ζύμη στη φόρμα του κέικ 26 εκ. που έχουμε αλείψει προηγουμένως με βουτυρο, σχηματίζουμε το τριαντάφυλλο απλά στο χέρι διπλώνοντας τις φέτες, το τοποθετούμε στο κέντρο του κέικ, γαρνίρουμε με φέτες μήλου γύρω-γύρω και ψήνουμε στους 180° για 20 _25 λεπτά περίπου.

Καλη Απόλαυση

ΠΗΓΗ: Le Meravigliose Ricette di Ana

Προηγούμενο άρθροΦλογέρες με τυρί
Επόμενο άρθροΜπουρέκια με τυρί ή σπανάκι Νηστίσιμα