Χαλβάς από ψημένο ρεβύθι

Συστατικά

1 φλιτζάνι αλεύρι ρεβιθιού ψημένο*
¼ φλιτζάνι λάδι φουντουκιού
¼ φλιτζάνι σιρόπι σφενδάμου (ή άλλο φυσικό γλυκαντικό)
1 κουταλιά της σούπας κουκουνάρι
1 φλιτζάνι γάλα*, σε θερμοκρασία δωματίου
Κανέλα και ζάχαρη ζαχαροπλαστικής για σερβίρισμα (προαιρετικά)

Μέθοδος βήμα προς βήμα

Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε το λάδι φουντουκιού.
Περιμένουμε λίγα λεπτά να ζεσταθεί το λάδι και μετά προσθέτουμε το καβουρδισμένο ρεβιθολεύρι και το κουκουνάρι.
Μαγειρέψτε για τρία έως πέντε λεπτά, φροντίζοντας να ανακατεύετε συνεχώς το μείγμα κατά προτίμηση με μια ξύλινη κουτάλα.
Ρίξτε γάλα και σιρόπι σφενδαμου (ή άλλο γλυκαντικό) σε ένα μπολ ή βάζο και ανακατέψτε. Περιχύνουμε το μείγμα στην κατσαρόλα. Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι να απορροφηθεί όλο το γάλα και ο χαλβάς να αρχίσει να ξεκολλάει από τα πλαϊνά της κατσαρόλας.

Κατεβάζουμε τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει λίγο. Πλάθετε με τα χέρια σας ή σπρώχνοντας από το μείγμα σε φορμάκια σιλικόνης της αρεσκείας σας.
Αν θέλετε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κανέλα, λίγη ζάχαρη ζαχαροπλαστικής, αλεσμένα φιστίκια Αιγίνης κλπ για να διακοσμήσετε και να προσθέσετε γεύση.

Καλή όρεξη!

*Είναι εύκολο να το φτιάξουμε στο σπίτι
1. Αν θέλετε ψημένο ρεβιθάλευρο, τοποθετήστε τα στεγνά ρεβίθια σε μια λαδόκολλα και ψήστε τα στο φούρνο για περίπου 10 λεπτά στους 175°C μέχρι να χρυσίσουν. Αυτό το βήμα είναι προαιρετικό.
2. Χτυπήστε τα ρεβίθια στο μπλέντερ μέχρι να πάρει τη μορφή σκόνης.
3. Κοσκινίστε το αλεύρι για να βγάλετε τα μεγάλα κομμάτια που δεν αλέστηκαν. Μπορείτε ύστερα να τα ξαναβάλετε στο μπλέντερ.
Για μέγιστη διάρκεια, αποθηκεύστε το σε θερμοκρασία δωματίου και σε αεροστεγές δοχείο. Μπορεί να διατηρηθεί για 6-8 εβδομάδες.

Προηγούμενο άρθροΠατατόπιτα με κιμά και τυρί
Επόμενο άρθροΤο πάντα πετυχημένο μου Κέικ…