Παπαρδέλες ραγού με κουνέλι

Υλικά για 4 άτομα

Για την παπαρδέλλα
****
4 αυγά
400 γραμμάρια αλεύρι από σιμιγδάλι σκληρού σίτου επαναλεεσμένο
1 κουταλιά της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1 πρέζα αλάτι

Για το καρύκευμα
****
1,2 κιλά κουνέλι
700 γρ σάλτσα ντομάτας
1 σκελίδα σκόρδο
Κοκκινοπίπερο
Mαντζουράνα
Βασιλικός
1 ποτήρι ξύδι
1 ποτήρι λευκό κρασί
Εξτρα παρθένο ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Κάνουμε μια λακουβα με το αλεύρι και βάζουμε στο κέντρο τα αυγά, το λάδι και το αλάτι.
Ανακατεύουμε τα υλικά με τη βοήθεια ενός πιρουνιού και μετά τα μεταφέρουμε στην επιφάνεια εργασίας και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια λεία και απαλή ζύμη. Τυλίξτε το σε πλαστική μεμβράνη και αφήστε το να ξεκουραστεί για τουλάχιστον μία ώρα. Πασπαλίζουμε με αλεύρι τον παγκο μας και ανοίγουμε τη ζύμη όχι πολύ λεπτή, κόβουμε τις παπαρδέλες και τις αφήνουμε να ξεκουραστούν σε ένα ελαφρά αλευρωμένο πανί.

Βάζουμε το κουνέλι σε ένα μπολ σκεπασμένο με νερό και το ποτήρι ξίδι. Αφήστε το να ξεκουραστεί για μια ώρα.
Σε μια κατσαρόλα με μπόλικο λάδι βάζουμε το σκόρδο και την πιπεριά τσίλι. Ροδίζουμε το σκόρδο και βάζουμε μερικά κομμάτια κουνελιού τη φορά να ροδίσουν, φροντίζοντας να έχουν στεγνώσει καλά από πριν.
Αφού ροδίσετε τα λίγα κομμάτια κάθε φορά, τα βάζετε σε ένα πιάτο. Όταν έχουν βουτήξει όλα στο λάδι, τα ξαναβάζουμε στο τηγάνι και τα σβήνουμε με το κρασί. Όταν εξατμιστεί τελείως το κρασί, προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτας και τα φύλλα βασιλικού. Μαγειρέψτε σε χαμηλή φωτιά, προσθέτοντας νερό αν χρειάζεται μέχρι να πάρετε την υφή που σας αρέσει από τη σάλτσα.

Πέντε λεπτά πριν το σβήσετε, ψιλοκόψτε το συκώτι του κουνελιού και προσθέστε το στη σάλτσα.
Πασπαλίζουμε με ματζουρανα και αφήνουμε στην άκρη. Βράζουμε το νερό και προσθέτουμε τις παπαρδέλες.
Τα στραγγίζουμε al dente και τα τοποθετούμε στο ταψί με τη σάλτσα. Προσθέστε μερικές κουταλιές της σούπας μαγειρεμένα ζυμαρικά και ανακατέψτε καλά. Σερβίρουμε αμέσως, αν θέλουμε, πασπαλίζοντας τριμμένο τυρί (πεκορίνο).

In cucina con il cuore

Προηγούμενο άρθροΜπουκιές κοτόπουλου τυλιγμένες σε μπέικον…δείτε το μυστικό για τραγανές απ’εξω και ζουμερές απο μέσα😋.
Επόμενο άρθροAφράτα μπισκότα με μόνο δύο υλικά σε χρόνο-ρεκόρ