Κεφτεδάκια από λουκάνικο με λινγκουίνι

Λαχταριστά Κεφτεδάκια από λουκάνικο με λινγκουίνι, που θα γλείφετε τα δάχτυλά σας.

Υλικά για 2

Για τα κεφτεδάκια

500 γρ. λουκάνικο με πράσο
100 γρ. ψωμί, μουλιασμένο
50 γρ. αλεύρι
1 αυγό, medium
1 κρεμμύδι, τριμμένο

Σάλτσα ντομάτας
12 κόκκινα και κίτρινα φρέσκα ντοματίνια
450 ψιλοκομμένες ντομάτες σε κονσέρβα
350 gr Passata (άψητες ντομάτες στραγγισμένες με σπόρους και φλούδα)
60 gr λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες
1 κουταλιά της σούπας ξύδι βαλσάμικο
Αλάτι και πιπέρι για να γευτείς
1 μεγάλο κλαδάκι φρέσκο δεντρολίβανο
1 σκελίδα Σκόρδο ψιλοκομμένη
1 μέτριο κόκκινο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
Ελαιόλαδο
Ζυμαρικά λιγκουίνι

Ας το φτιάξουμε λοιπόν

Παίρνουμε τα λουκάνικα, τα χαράζουμε με ένα μικρό μαχαίρι και αφαιρούμε την μεμβράνη.
Ρίχνουμε σε ένα μπολ τα λουκάνικα, το αυγό, το ψωμί, το κρεμμύδι και ζυμώνουμε καλά. Πλάθουμε κεφτεδάκια 40-45 γρι και χωρίς να τα τηγανίσουμε

Προσθέστε 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και στη συνέχεια βάλτε το σε μέτρια φωτιά
Προσθέστε το σκόρδο και το κρεμμύδι και στη συνέχεια σοτάρετε μέχρι να μαλακώσουν και να γυαλίσουν, 5 με 7 λεπτά…….
Προσθέστε τα κεφτεδάκια στο αρωματισμένο λάδι τηγανιού και τηγανίστε μέχρι να ροδίσουν ελαφρά παντού.

Τώρα προσθέστε τις ψιλοκομμένες λιαστές ντομάτες μαζί με τα ντοματίνια για 3 λεπτά προσθέτοντας τις γεύσεις τους στους χυμούς του τηγανιού.
Τέλος ρίχνουμε μέσα την Passata, και τις κονσέρβες ψιλοκομμένες ντομάτες συν το βαλσάμικο ξύδι και ανακατεύουμε τη σάλτσα.
Προσθέστε αλάτι και πιπέρι κατά βούληση μαζί με το κλωνάρι δεντρολίβανο.


Αφήνουμε το περιεχόμενο του τηγανιού να πάρει μια γρήγορη βράση και, στη συνέχεια, τοποθετούμε το καπάκι του τηγανιού σε ελαφρώς κεκλιμένο και χαμηλώνουμε τη φωτιά σε βράση…..20 λεπτά είναι αρκετά για να ψηθούν απαλά τα κεφτεδάκια και να πήξει η σάλτσα…..

Δοκιμάστε τη σάλτσα για αλάτι πιπερι και προσαρμόστε όπου χρειάζεται 👍
(αφαιρέστε και πετάξτε το κλωνάρι δεντρολίβανο) 10 λεπτά από το τέλος μαγειρέψτε το λιγκουίνι σας μέχρι να γίνουν Al Dente
Ανακατέψτε τα ζυμαρικά σας μέσα από στη σάλτσα
Σερβίρουμε σε ζεστά μπολ με τριμμένη παρμεζάνα

Καλή Απόλαυση

Σημ. Αν θέλουμε για περισσότερη ευκολία, μπορούμε μόλις βγάλουμε την μεμβράνη από τα λουκάνικα, να τα βάλουμε σε ένα μπλέντερ και να τα αλέσουμε ώστε να γίνουν κιμάς.

Η Συνταγή είναι του Gary Mueller

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Κεφτεδάκια κοκκινιστά με πατάτες τηγανιτές

Κεφτεδάκια κοκκινιστά με πατάτες τηγανιτές

Υλικά

Για τα κεφτεδάκια

1200 γραμ. μοσχαρίσιος κιμάς
1 κρεμμύδι ξερό τριμμένο στο multi
1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη
1 αυγό
3 φέτες ψωμί μπαγιάτικο μουλιασμένο
μισό φλιτζανάκι του καφέ γάλα
μισό φλιτζανάκιι του καφέ ούζο
1 κουτ.σούπας ελαιόλαδο
δυόσμος ξερός ή φρέσκος ψιλοκομμένος
ρίγανη ξερή
αλατοπίπερο

Για τη σάλτσα
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
300 γραμ. ντοματάκια ψιλοκομμένα
500 γραμ. συμπυκνωμένος χυμός ντομάτας
ζάχαρη
κανέλα
ρίγανη ξερή
βασιλικός ξερός
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ελαιόλαδο
νερό βρασμένο

Για τη συνοδεία
5 πατάτες μεγαλούτσικες
αλάτι
ελόλαδο

Εκτέλεση

Σε μεγάλο μπολ αναμιγνύουμε όλα τα υλικά για τα κεφτεδάκια, τα ζυμώνουμε καλά και αρχίζουμε να πλάθουμε ένα ένα στρογγυλό κεφτεδάκι. Αφού ολοκληρώσουμε το πλάσιμο, τηγανίζουμε σε λάδι που καίει και φροντίζουμε να γυρίσουμε μεριά στα κεφτεδάκια για να τηγαιστούν ομοιόμορφα. Αφαιρούμε όταν έχουμε ολοκληρώσει τους κεφτέδες και τους τοποθετούμε σε αντικολλητικό χαρτί. Είμαστε έτοιμοι για τη σάλτσα μας. Σε άλλο σκέυος ή και στο ίδιο αν αφαιρέσουμε το πολύ λάδι, προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι και το σοτάρουμε καλά. Έπειτα συμπληρώνουμε τα ντοματίνια και το χυμό ντομάτας καθώς και λίγο νεράκι.

Αφήνουμε να πάρει βράση και έπειτα χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο και προσθέτουμε τα μπαχαρικά(κανέλα, ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι) και τα μυρωδικά(ρίγανη, βασιλικό)σε ποσότητα που μας αρέσει. Η ζαχαρίτσα είναι απαραίτητη για να μη μας ξινίζει η ντομάτα. Αφήνουμε για λίγα λεπτά τη σάλτσα μόνη της να σιγοβράσει και έπειτα θα προσθέσουμε μέσα και τα κεφτεδάκια μας και θα αφήσουμε για τουλάχιστον μισή ώρα σε χαμηλή φωτιά μέχρι να δέσει καλά η σάλτσα μας και να ενσωματωθούν όλα μαζί. Έχουμε καθαρίσει και κόψει τις πατάτες μας, τις έχουμε αλατίσει και τις τηγανίζουμε σε λάδι που καίει μέχρι να γίνουν ξεροψημένες.

Αφού τις βγάλουμε από το τηγάνι τις τοποθετούμε σε αντικολλητικό τηγάνι να φύγουν τα πολλά λάδια και έπειτα είμαστε έτοιμοι να σερβίρουμε τα κοκκινιστα μας κεφτεδάκια με τις τηγανητές πατάτες. Εναλλακτικά μπορούμε να τα συνοδεύσουμε με ρύζι ή ζυμαρικό.

Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!

ΦΩΤΟ: thehellenicodyssey

Προηγούμενο άρθροΚοκκινιστό Κρέας με πατάτες στην κασταρόλα
Επόμενο άρθροΤηγανίτες τυριού