Φίλες μου, σήμερα μαγειρεύουμε την κλασική χοιρινή τηγανιά με λεμόνι και κρασί, ένα πιάτο-σταρ που είναι πραγματικός μεζές και συχνά το βρίσκουμε στις καλύτερες ταβέρνες. Είναι μια πολύ εύκολη συνταγή, καθώς με λίγα και απλά υλικά φτιάχνω μια ζουμερή τηγανιά, με το χοιρινό να λιώνει στο στόμα και τη σάλτσα του να είναι αρκετά δεμένη για να συνοδεύσει τις βουτιές μας με ψωμάκι.
Δείτε στο τέλος της συνταγής Χρήσιμα Tips
Ο καλύτερος τρόπος να μας δείξετε την αγάπη σας είναι να μας αφήσετε μια βαθμολογία με αστεράκια! ⭐⭐⭐⭐⭐
Χοιρινή Τηγανιά με Λεμόνι και Κρασί
Φτιάξτε την κλασική, ζουμερή χοιρινή τηγανιά με λεμόνι και κρασί, ένα αγαπημένο πιάτο που φτιάχνεται εύκολα και γρήγορα! Μάθετε πώς να πετύχετε το πιο μαλακό χοιρινό και την πιο νόστιμη σάλτσα, ιδανική για βουτιές με ψωμάκι. Η συνταγή για την απόλυτη παρέα!
Ingredients
Για τη συνταγή αυτή, θα χρειαστείτε:
- 500 γρ. σπάλα χοιρινή σε μπουκιές
- 1 λεμόνι (τον χυμό του)
- 50 ml λευκό κρασί
- 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο σε φέτες
- 2 κ.σ. μουστάρδα (κατά προτίμηση, απαλή)
- 50 ml Ελαιόλαδο
- Αλάτι και πιπέρι
- Λίγη ρίγανη στο τέλος
Instructions
Πάμε τώρα να δούμε αναλυτικά πώς θα φτιάξεις την πιο νόστιμη χοιρινή τηγανιά.
1. Βάζω το ελαιόλαδο σε ένα βαθύ τηγάνι ή σε μια ρηχή κατσαρόλα και το αφήνω να ζεσταθεί καλά.
2. Σωτάρω το κρεμμύδι και το σκόρδο για περίπου ένα λεπτό, προσέχοντας να μη τα κάψω, απλά να μαλακώσουν ελαφρά και να βγάλουν τα αρώματά τους.
3. Προσθέτω το κρέας σε μπουκιές στο τηγάνι, φροντίζοντας να πάρει ωραίο χρώμα και από τις δύο μεριές.
4. Σβήνω το κρέας με το λευκό κρασί και τον χυμό του λεμονιού.
5. Βάζω τη μουστάρδα και μισό ποτήρι νερό και χαμηλώνω τη φωτιά.
6. Αλατοπιπερώνω καλά το κρέας και το μαγειρεύω σκεπάζοντας το τηγάνι με ένα καπάκι, για περίπου 35 λεπτά.
7. Ελέγχω ενδιάμεσα μήπως χρειαστεί να συμπληρώσω λίγο νερό. σιγοβράζω μέχρι να είμαι σίγουρη ότι το χοιρινό είναι πολύ μαλακό.
8. Σημειώνω ότι ο χρόνος μαγειρέματος εξαρτάται από το πόσο μικρές ή μεγάλες είναι οι μπουκιές του χοιρινού που έχω κόψει.
9. Τέλος, ξεσκεπάζω το φαγητό, πασπαλίζω με λίγη ρίγανη και αφήνω τη σάλτσα λίγο ακόμα να δέσει και η τηγανιά να μείνει με το λαδάκι της.
10. Η χοιρινή τηγανιά με λεμόνι και κρασί είναι έτοιμη! σερβίρω ζεστή, συνοδεύοντας αν θέλω με πατάτες τηγανιτές, φέτα και ψωμάκι για ωραίες βουτιές στη σάλτσα!
Χρήσιμα Tips για τη Συνταγή
- Το σβήσιμο: Το κρασί και το λεμόνι πρέπει να μπουν αφού πάρει το κρέας καλό χρώμα, για να δημιουργήσουν μια ωραία βάση στη σάλτσα.
- Ποιότητα κρέατος: Η σπάλα είναι ιδανική για τηγανιά, καθώς έχει αρκετό λίπος και παραμένει ζουμερή.
- Σερβίρισμα: Μην παραλείψετε το ψωμάκι! Είναι ο καλύτερος τρόπος για να απολαύσετε τη νόστιμη σάλτσα.