Χοιρινό με σάλτσα λευκού κρασιού

Υλικά

400-500 γραμμάρια χοιρινό μπούτι
1 1/2 μεγάλα κρεμμύδια
300 ml. λευκό κρασί (αφρώδης λευκός τύπος σαμπάνιας)
2 κ.σ. καστανή ζάχαρη
2-3 κ.σ. λάδι
1 ζωμό λαχανικών
κάρι
πιπέρι
4 κ.σ. σάλτσα σόγιας
1 κ.σ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
κύμινο
πιπέρι
2 κ.σ. μέλι
2 κ.σ. βαλσάμικο ξύδι
2 σκελίδες σκόρδο
κάρι
1 κ.σ. άμυλο καλαμποκιού
20-30 ml. νερό
μαγειρεμένο λευκό ρύζι

Εκτέλεση

Το κρέας μαρινάρεται μια μέρα πριν το μαγείρεμα, αν δεν έχετε τόσο χρόνο, προσπαθήστε να μείνει όσο το δυνατόν περισσότερο στη μαρινάδα. Κόβουμε το κρέας σε κύβους.
Πάρτε ένα μπολ, ανακατέψτε το ψιλοκομμένο κρέας με τα άλλα προϊόντα, ανακατέψτε τα όλα καλά.
Αφήνουμε το κρέας να πάρει γεύση και μαρινάρουμε.
Όταν είστε έτοιμοι να μαγειρέψετε, βγάζετε το κρέας από το ψυγείο.

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, παίρνουμε ένα βαθύ τηγάνι ή κατσαρόλα που μπορούμε να βάλουμε το λάδι.
Το ζεσταίνουμε στο μάτι της κουζίνας, προσθέτουμε το κρεμμύδι, τη ζάχαρη, το κρέας και τη μαρινάδα.
Τσιγαριζουμε για περίπου 10 λεπτά, ανακατεύοντας για να μην κολλήσει.
Από τη ζάχαρη το κρεμμύδι μαλακώνει και γίνεται ελαφρώς γλυκό, το κρέας απορροφά αυτή τη γλύκα και γίνεται πιο πλούσιο σε γεύση. Προσθέτουμε το ζωμό, ανακατεύουμε και ρίχνουμε το κρασί.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το κρέας να ψηθεί στο κρασί.

Μαγειρέψτε μέχρι να μαλακώσει το κρέας, αν δείτε ότι το κρασί έχει εξατμιστεί και υπάρχει κίνδυνος να κολλήσει, μπορείτε να προσθέσετε λίγο ακόμα κρασί ή λίγο νερό.
Όταν το κρέας είναι τρυφερό, το κρεμμύδι θα είναι διάφανο και θα ψηθεί τέλεια, μπορείτε να πήξετε τη σάλτσα διαλύοντας το κορν φλαουρ σε λίγο νερό.
Σερβίρετε με πουρέ ή  ρύζι.

Καλή Απόλαυση

ΠΗΓΗ: domashnivkusotii

Προηγούμενο άρθροΠαστούλες Φράουλας..καλοκαιρινές δροσιστικές με υπέροχα αρώματα
Επόμενο άρθροΡολάκια Κανέλας….μ ένα υλικό έκπληξη