Χοιρινο Κρασάτο με πατάτες

Ένα πιάτο πολύ νόστιμο αλλά και εύκολο. Δοκιμάστε το!!

Υλικά :

1.200 γρ. χοιρινό κομμένο σε μερίδες
1 κιλό πατάτες
1 φλιτζάνι λάδι
2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 σκ. σκόρδο
μία κούπα κρασί λευκό
2 κουταλάκια μουστάρδα
1 μεγάλη κόκκινη πιπεριά
σπορέλαιο για τηγάνισμα
ρίγανη ξερή
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση:

Αρχικά κόβουμε το χοιρινό σε μικρά κομμάτια και το βάζουμε σε ένα μπολ.
Κόβουμε τα κρεμμύδια, το σκόρδο και τα βάζουμε στο ίδιο μπολ με το χοιρινό.
Προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
Τοποθετούμε την κατσαρόλα στη φωτιά και μεταφέρουμε το χοιρινό.
Σοτάρουμε για 5 – 6 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα το χοιρινό από όλες τις πλευρές.
Στη συνέχεια σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε λίγα λεπτά να εξατμιστεί.

Προσθέτουμε δυο φλιτζάνια νερό, όπου έχουμε διαλύσει την μουστάρδα,
προσθέτουμε την κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη, τη ρίγανη και σκεπάζουμε την
κατσαρόλα, χαμηλώνουμε την φωτιά και σιγοβράζουμε μέχρι να μείνει με την
σάλτσα του.
Πέντε λεπτά πριν κλείσουμε το μάτι, προσθέτουμε τις ήδη τηγανισμένες πατάτες
ανακινώντας την κατσαρόλα.

Τοποθετούμε ένα τηγάνι με το σπορέλαιο στη φωτιά.
Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε μικρά κυβάκια. Τις βάζουμε στο καυτό
λάδι και τις τηγανίζουμε. Βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί για να φύγει το λάδι
και τις βάζουμε στη κατσαρόλα.

Καλή επιτυχία

Η Συνταγή είναι της Γιωτας Αναστασοπούλου

Προηγούμενο άρθροTραβηχτες μανιατικες με μέλι και άλλες με τυρακι!!!!!!
Επόμενο άρθροΒραστά Πατατοπιτάκια (Ρώσικη Συνταγή)