Κεφτεδάκια της Σμύρνης με λαχανικά

Λίστα υλικών για 5 άτομα

για τα κεφτεδάκια
500 κιμάς μοσχαρίσιος
1 πρέζα μαϊντανό
μισό κρεμμύδι
3 σκελίδες σκόρδο
3 κουταλιές της σούπας ψίχα ψωμιού
1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
1 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
μισό κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 ασπράδι αυγού

Λαχανικά
3 μέτριες πατάτες
2 μελιτζάνες αν υπάρχουν
3 πράσινες πιπεριές
1 μέτρια ντομάτα
2 μέτρια κρεμμύδια
3 σκελίδες σκόρδο
1 φλιτζάνι λάδι
1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας
αλάτι μαύρο πιπέρι κύμινο τσίλι

Εκτέλεση

Σε ένα μπλέντερ ρίχνουμε μέσα το μαϊντανό το σκόρδο το μισό κρεμμύδι και χτυπάμε να γίνει μία πάστα.
Στη συνέχεια σε ένα μπολ ρίχνουμε τον κιμά και την πάστα του μαϊντανού πάπρικα, πιπέρι αλάτι 3 κουταλιές της σούπας φρυγανιά τριμμένη και το ασπράδι ενός αυγού και ξεκινάμε και ζυμώνουμε με το χέρι έως ότου ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά και βάζουμε τον κιμά στο ψυγείο.
Στη συνέχεια κόβουμε τις πατάτες κυδωνάτες τη μελιτζάνα την κόβουμε και αυτήν σε φέτες όπως οι πατάτες το μισό κρεμμύδι το κόβουμε και αυτό σε μισοφέγγαρα και το σκόρδο. Βγάζουμε τον κιμά από το ψυγείο παίρνουμε μικρές δόσεις περίπου όσες χρειάζονται
να γίνει ένας κεφτές και πλάθουμε τα κεφτεδάκια μακρόστενα.

Σε μία κατσαρόλα πλασωτέ βάζουμε λάδι και ρίχνουμε μέσα καλύπτοντας όλη τη βάση χωρίς να επικαλύπτονται τις πατάτες και μελιτζάνες έως ότου να τηγανιστούν και τις βγάζουμε στην άκρη.
Στη συνέχεια στην ίδια κατσαρόλα βάζουμε και τα κεφτεδάκια τα οποία τα σοτάρουμε και από τις δύο πλευρές τα γυρνάμε να πάρουν χρώμα και τα βγάζουμε και αυτά σε ένα πιάτο.
Συνεχίζουμε με το με την ίδια κατσαρόλα και το λίπος που έχει και σοτάρουμε τα κρεμμύδια μαζί με το σκόρδο και τα αφήνουμε δύο-τρία λεπτά να καραμελώσουν ρίχνουμε μέσα μετά μία κουταλιά πελτέ ντομάτας και τα ανακατεύουμε όλα μαζί ρίχνουμε ένα ποτήρι του κρασιού νερό και συνεχίζουμε το ανακάτεμα να δέσει η σάλτσα προσθέτουμε μία κουταλιά πάπρικα πιπέρι αλάτι και κίμυνο και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε τη σάλτσα.

Μόλις η σάλτσα δέσει τότε απλώνουμε μέσα πάνω στη σάλτσα τα κεφτεδάκια ξεκινώντας από την εξωτερική πλευρά βάζοντας με τη σειρά και εναλλάξ κεφτεδάκι πατάτα κεφτεδάκι μελιτζάνα και από πάνω απλώνουμε πράσινη πιπεριά και ντομάτες κομμένες σε φέτες.
Ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα δυο ποτήρια ζεστό νερό 2 σκελίδες κομμένο σκόρδο σκεπάζουμε και αφήνουμε το φαγητό να μαγειρευτεί και να μείνει με τη σάλτσα του είναι έτοιμο και μπορούμε να σερβίρουμε

 

Καλή Επιτυχία

Προηγούμενο άρθρο🍑 Κέικ σοκολάτας με μαρμελάδα βερίκοκο 🍑
Επόμενο άρθροΜια σαλάτα πλούσια σε θρεπτικά συστατικά ,ένα πλήρες γεύμα