Το **Χοιρινό με Σέλινο** είναι μια λαχταριστή επιλογή που φτιάχνω συχνά στο σπίτι, γιατί συνδυάζει γεύση, ευκολία και αποτέλεσμα που εντυπωσιάζει. Αυτό το φαγητό είναι ένα κλασικό, παραδοσιακό πιάτο που φέρνει στο τραπέζι όλη τη ζεστασιά του χειμώνα, με το σέλινο ψιλοκομμένο και το αυγολέμονο να δένει τέλεια τη σάλτσα. Η συνταγή είναι απλή, δεν απαιτεί ιδιαίτερη εμπειρία και ταιριάζει σε κάθε περίσταση. Ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα θα έχεις ένα φαγητό που όλοι θα λατρέψουν, ενώ θα σου δώσω και μικρά μυστικά για να βγει ακόμα καλύτερο.


Υλικά Συνταγής

Για το μαγείρεμα:

  • Κρέας χοιρινό μπούτι (κομμένο σε κομματάκια): 1 κιλό
  • Σέλινο (ψιλοκομμένο): 800 γρ.
  • Ξερό κρεμμύδι (ψιλοκομμένο): 1

Για τη σάλτσα:

  • Πελτές: 1 κ.σ.
  • Λάδι
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Για το αυγολέμονο:

  • Αυγά: 2
  • Λεμόνια (χυμός): 2
  • Κορν φλάουρ: 1 κ.γ.

Εκτέλεση

Η διαδικασία βήμα-βήμα

Ξεκινάμε τη συνταγή βράζοντας το σέλινο για **10 λεπτά**. Το σουρώνουμε και το αφήνουμε στην άκρη.

Παίρνουμε μια κατσαρόλα, βάζουμε λίγο λάδι και προσθέτουμε το κρεμμύδι.

Μόλις πάρει λίγο χρώμα το κρεμμύδι, βάζουμε και το κρέας. Το γυρνάμε δύο τρεις φορές και ρίχνουμε νερό μέχρι να σκεπαστεί το κρέας.

Ρίχνουμε το αλάτι, πιπέρι και την σάλτσα (πελτέ). Το αφήνουμε να βράσει.

Μόλις δούμε ότι το κρέας έχει γίνει τρυφερό και τρυπιέται από το πιρούνι, ρίχνουμε και το σέλινο και το αφήνουμε κανένα **20 λεπτο**.

**Για το αυγολέμονο:** Ρίχνουμε τα αυγά, τα λεμόνια (χυμό) και το κορν φλάουρ. Τα χτυπάμε καλά.

Παίρνουμε δύο κουταλιές από το ζουμί από το φαγητό και το ρίχνουμε στο αυγολέμονο (για να ανέβει η θερμοκρασία του). Το ανακατεύουμε πάλι και το ρίχνουμε όλο μαζί στην κατσαρόλα μας!

Το **Χοιρινό με Σέλινο** θα γίνει λουκούμι φίλοι μου λουκούμι!


Αναλυτικοί χρόνοι

Χρόνοι Προετοιμασίας και Μαγειρέματος

Χρόνος Προετοιμασίας: 15 λεπτά

Χρόνος Μαγειρέματος: 60 – 90 λεπτά (Μέχρι να μαλακώσει το κρέας)

Συνολικός Χρόνος: 75 – 105 λεπτά

Επιπλέον Χρόνοι: 10 λεπτά (για το αρχικό βράσιμο του σέλινου).


Χρήσιμα Tips για τη συνταγή

Μικρά μυστικά επιτυχίας

Για να γίνει πιο λευκό και βελούδινο το αυγολέμονο, προσθέστε στο τέλος του χτυπήματος 1-2 κ.σ. κρύο νερό. Δείτε κι άλλες συνταγές με αυγολέμονο.

Αν θέλετε πιο έντονη τη γεύση σέλινου, μην το περάσετε από το αρχικό βράσιμο, αλλά προσθέστε το απευθείας στο τέλος του μαγειρέματος του κρέατος. Δες και άλλες συνταγές κατσαρόλας για έμπνευση.

Αντί για χοιρινό μπούτι, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε χοιρινό λαιμό χωρίς κόκκαλο. Το **Χοιρινό με Σέλινο** γίνεται εξίσου νόστιμο και με αρνί ή μοσχάρι, αν και τότε αλλάζουν οι χρόνοι μαγειρέματος.


ΠΗΓΗ: Xristina Gewrgiopoulou