Κεφτεδάκια στο τηγάνι ή στο φούρνο

Αυτά τα ζουμερά και γευστικά Κεφτεδάκια στο τηγάνι ή στο φούρνο φτιάχνονται με μοσχαρίσιο κιμά, αλλά μπορούν να γίνουν και με αρνίσιο κρέας ή ακόμα και γαλοπούλα. 

Συστατικά

κιμάς άπαχο μοσχαρίσιο κρέας ή και αρνί
τριμμένη φρυγανιά
γλυκό ή κίτρινο κρεμμύδι
σκόρδο
αυγό
μαϊντανός, δυόσμος
καρυκεύματα
αποξηραμένη ρίγανη
αλεσμένο κύμινο

Οδηγίες βήμα προς βήμα:

Βήμα 1: μείγμα κρέατος
Συνδυάστε τον κιμά, το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα καρυκεύματα σε ένα μεγάλο μπολ ανάμειξης.
Προσθέτουμε το αυγό, τη φρυγανιά και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και δυόσμο.
Βήμα 2: Φτιάξτε από το μείγμα του κρέατος μπάλες μεγέθους κουταλιάς και ψήστε ή τηγανίστε σε ένα τηγάνι.

για τον φούρνο
Τοποθετήστε τα κεφτεδάκια σε ταψί στρωμένω με λαδόκολλα και ψήστε σε φούρνο στους 200 βαθμούς για 15 με 18 λεπτά.

Τι να σερβίρετε με αυτό;
Ένας από τους πιο δημοφιλείς τρόπους για να σερβίρεις κεφτέδες είναι με τη σάλτσα Τζατζίκι.
Μπορείτε να φτιάξετε ένα πεντανόστιμο γεύμα τοποθετώντας τα κεφτεδάκια σε πίτα για σουβλάκι, μαζί με φρέσκες φέτες ντομάτας, κόκκινο κρεμμύδι και λίγο σάλτσα Τζατζίκι.

Ένας άλλος τρόπος για να σερβίρετε αυτά τα κεφτεδάκια είναι με σάλτσα ντομάτας. Προσθέστε μαύρες ελιές, φρέσκια ρίγανη και ένα πασπάλισμα
φέτας για περισσότερες ελληνικές γεύσεις!

Προηγούμενο άρθροΜελιτζάνες Παπουτσάκια…για να μην τύχη αλλά να πετύχει
Επόμενο άρθροΣούπα με κρέας σε ψωμί