Δείτε και αυτές: Μην χάσετε μία γρήγορη πίτα με απλά υλικά | Τα πιο νόστιμα τυροπιτάκια με χόρτα

Η Συνταγή είναι από τα Μητσομαγειρέματα

Χορτοτυρόπιτα με σέσκουλα

Υλικά

500γρ βρασμένα σέσκουλα ή σπανάκι ή χόρτα.
500 με 600γρ φέτα.
1 χούφτα δυόσμο.
3 αυγά.
1 σόδα (αναψυκτικό).
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο.
12 φύλλα για πίτες.

Εκτέλεση

Αρχικά πρέπει να μαλακώσουν τα φύλλα της πίτας. Οπότε τα βγάζουμε από την κατάψυξη για τουλάχιστον 2 με 3 ώρες.
Βράζουμε τα χόρτα που διαθέτουμε (σέσκουλα – σπανάκι – “χόρτα”). Σε μια μεγάλη κατσαρόλα την γεμίζουμε νερό μέχρι την μέση και όταν αρχίζει να κοχλάζει ρίχνουμε τα χόρτα. Τα γυρνάμε μεριά και τα βράζουμε συνολικά περίπου 5 με 8 λεπτά.
Ήρθε η ώρα να τα τσιγαρίσουμε. Βάζουμε ελαιόλαδο ώστε να καλύψουμε τον πάτο από την κατσαρόλα και τα τσιγαρίζουμε σε σιγανή φωτιά για περίπου 10 λεπτά. Λίγο πριν το τέλος προσθέτουμε και μια χούφτα δυόσμο για περισσότερη γεύση και άρωμα. Αυτό είναι προαιρετικό.

Είμαστε έτοιμοι να “χτίσουμε” την πίτα. Τα φύλλα μας έχουν μαλακώσει, χτυπάμε 3 αυγά, ανοίγουμε το κουτάκι της σόδας, γεμίζουμε ένα φλιτζάνι ελαιόλαδο, παίρνουμε ένα πινέλο, ένα μεγάλο ταψί (το ταψί της συνταγής έχει 41 εκατοστά διάμετρο) και ξεκινάμε. Το μείγμα με τα χόρτα και το τυρί θα το βάλουμε σε 2 δόσεις, ανά 4 φύλλα.
Αλείφουμε το ταψί με ελαιόλαδο και βάζουμε το πρώτο μας φύλλο.

Αν δεν έχουμε μεγάλο ταψί φροντίζουμε οι “σούρες” από τα φύλλα να είναι στην μέση και όχι στις άκρες του ταψιού. Αλείφουμε το φύλλο με ελαιόλαδο και στάζουμε την σόδα ώστε να πάει παντού. Κάνουμε κουμάντο ώστε να φτάσει ένα κουτάκι σόδας για 12 φύλλα πίτας. Το ίδιο κάνουμε για τα 4 φύλλα (ελαιόλαδο – σόδα). Μετά απλώνουμε το μείγμα και βάζουμε λίγο από τα αυγά.

Η πίτα όπως είπαμε θα έχει 2 στρώσεις από το μείγμα (τυρί -χόρτα-αυγά). Στο τέλος όταν βάλουμε όλα τα φύλλα, τα κόβουμε και αλείφουμε ό,τι έμεινε από τα αυγά και τη σόδα.


Ψήνουμε την πίτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς στο “πάνω – κάτω”, στην τελευταία θέση, για 60 με 70 λεπτά. Προσοχή στον φούρνο που έχει ο καθένας. Στα 50 περίπου λεπτά δείτε σε τι κατάσταση βρίσκεται το ψήσιμο της πίτας.

Δείτε και αυτές: Μην χάσετε μία γρήγορη πίτα με απλά υλικά | Τα πιο νόστιμα τυροπιτάκια με χόρτα
Καλή επιτυχία!!!

Δείτε το βίντεο της Συνταγής Μητσομαγειρέματα

Προηγούμενο άρθροΟι πιο νόστιμες βραστές “Χήρες” Πατάτες
Επόμενο άρθροΔάχτυλα το γλυκάκι με τα 3 υλικά σε λίγα λεπτά