Χριστουγενιάτικα Μπισκότα με γέμιση

Αυτή η ζύμη παρασκευάζεται το βράδυ όλη τη νύχτα
Από αυτή τη μερίδα βγήκαν 33 μελομπισκότα με γέμιση. Αν είναι χωρίς γέμιση, τότε 60-70 
Τα μελομπισκότα είναι υπέροχα, το άρωμα είναι απίστευτο, το άρωμα του μελιού μπορούσε να γίνει αισθητό στο σπίτι ακόμα και το πρωί.

✅ Υλικά:

Μέλι – 170 γρ
Ζάχαρη – 100 γρ
Λάδι – 80 γρ
Ξύσμα – (από 1/2 πορτοκάλι)
Αλεύρι – 330 g (όχι περισσότερο)
Αυγά – 1 τεμ
Σόδα – 1 κουταλάκι του γλυκού
Γάλα – 40 γρ
Μια πρέζα αλάτι

✅ Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε το μέλι, τη ζάχαρη και το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι, τα αφήνουμε να πάρουν βράση (δεν βράζουν) ανακατεύοντας μέχρι να διαλυθεί τελείως η ζάχαρη.
Αφήνουμε να κρυώσει λίγο
Προσθέστε ξύσμα πορτοκάλι, μαγειρική σόδα διαλυμένη σε γάλα, αυγά, αλάτι στην κρύα μαζα μελιου, ανακατέψτε και προσθέστε αλεύρι κοσκινισμένο.
Ανακατέψτε καλά τη ζύμη με ένα κουτάλι (πρέπει να κολλάει, μην προσθέσετε αλεύρι πριν)
Αφήστε να ξεκουραστεί όλη τη νύχτα στο ψυγείο (φροντίστε να την σκεπάζετε) αν θέλετε, αφήστε και για αρκετές ημέρες
Το πρωί το βγάζετε και το αφήνετε να ζεσταθεί γιατί θα είναι πολύ παχυ (ζεσταίνω το φούρνο στους 30/40, σβήνω και αφήνω τη ζύμη να ζεσταθεί σε κλειστό σκεύος)
Ανοιγουμε τη ζύμη σε πάχος 2-3 χιλ., κόβουμε ζυμαρικά με ένα ποτήρι, βάζουμε μαρμελάδα πάνω στα ζυμαράκια, σκεπάζουμε με άλλο ζυμαράκι, πιέζουμε προσεκτικά τις άκρες με τα δάχτυλά μας που έχουν ενωθεί, κόβουμε ένα μελόψωμο με κόφτης μπισκότων (μικρότερη σε διάμετρο από ζυμαρικά/κύκλο)

Οι καλύτερες γεμίσεις είναι η μαρμελάδα δαμάσκηνο η πηχτή μαρμελάδα βερίκοκο
Ψήνετε στους 180-200°C για περίπου 10 λεπτά ο χρόνος μπορεί να είναι μικρότερος ή μεγαλύτερος ανάλογα με το μέγεθος και το πάχος των μπισκότων.
Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει σε σχάρα.
Εάν θέλουμε τα βουτάμε σε γλάσο και  διακοσμούμε ανάλογα με το γούστο και την επιθυμία μας.
❗️Ψήνω στους 200 για 7-8 λεπτά. Αν χωρίς γέμιση, τότε ίσως 6 λεπτά. εξαρτάται από το μέγεθος της φόρμας.

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΣοκολατοκέικ χωρίς αυγά
Επόμενο άρθροΚολοκυθόπιτες γεμιστές στο τηγάνι