Χταπόδι βραστό με πατάτες

Υλικά

1 χταπόδι
1 & 1/2 κεφάλι κρεμμύδι,
2 φύλλα δάφνης
λίγους κόκκους μαύρο πιπέρι
3-4 σκελίδες σκόρδο
1/2 κόκκινη και 1/2 πράσινη πιπεριά
2 κουτ πάπρικα
2-3 πατάτες κομμένες
Aλατι
Mαϊντανό (βάζω και άνηθο).

Εκτέλεση

Βράζουμε το χταπόδι με μισό κρεμμύδι, 2 φύλλα δάφνης και λίγους κόκκους μαύρο πιπέρι.
Σε μία ξεχωριστή κατσαρόλα τσιγαρίζουμε ένα κεφάλι κρεμμύδι, σκόρδο,μισή κόκκινη και μισή πράσινη πιπεριά.
Όταν τσιγαριστούν καλά προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα και μια κουταλιά πελτέ ντομάτας και πάπρικα.
Στη συνέχεια προσθέτουμε τις πατάτες και ρίχνουμε το ζωμό που είναι βρασμένο χταπόδι.
Όταν οι πατάτες είναι σχεδόν έτοιμες βάζω μεσα και το βρασμένο και ψιλοκομμένο χταπόδι να βρασει με τα λαχανικά για δέκα λεπτά.


Όταν είναι έτοιμο αλατοπιπερώνω ρίχνω μαϊντανό (βάζω και άνηθο).

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΑυτό το κεικ με καρύδια είναι εντελώς εθιστικό!
Επόμενο άρθροΚολοκυθοτυρόπιτα…με ζυμαρικά