Τα Μακαρόνια με Γαρίδες είναι ένα πιάτο που συνδυάζει την απλότητα των ζυμαρικών με τη φινέτσα των θαλασσινών. Η συνταγή αυτή είναι παραδοσιακή, αλλά γίνεται ιδιαίτερη χάρη στην πλούσια σάλτσα από βούτυρο, σκόρδο και αρωματικά βότανα που αγκαλιάζει τέλεια τις ζουμερές γαρίδες. Είναι ένα γεύμα που μπορεί να αποτελέσει το κυρίως πιάτο σε ένα επίσημο δείπνο ή μια γρήγορη, απολαυστική επιλογή για την οικογένεια. Ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα θα έχεις ένα φαγητό που όλοι θα λατρέψουν, ενώ θα σου δώσω και μικρά μυστικά για να βγει ακόμα καλύτερο.
Δείτε στο τέλος της συνταγής Χρήσιμα Tips
Υλικά Συνταγής
Για το κυρίως πιάτο:
- 500 γρ. Μακαρόνια (ή άλλο ζυμαρικό της επιλογής σας)
- 500 γρ. Γαρίδες (μεσαίες, καθαρισμένες)
Για τη σάλτσα και το μαγείρεμα:
- 6 – 8 Σκελίδες σκόρδου (λιωμένο ή ψιλοκομμένο – προσαρμόστε στη γεύση)
- 1/4 φλιτζανιού Βούτυρο (περίπου 60 γρ.)
- Ελαιόλαδο (για το σοτάρισμα και το βράσιμο των ζυμαρικών)
- 1 φλιτζάνι Νερό από τα ζυμαρικά (αποθηκευμένο)
- Φρέσκο αλεσμένο πιπέρι (κατά βούληση)
- Κόκκινες νιφάδες πιπεριού (λίγο τσίλι, προαιρετικά)
- Αλάτι (κατά βούληση)
- Βότανα (ρίγανη, δυόσμος ή μαϊντανός για το σερβίρισμα)
Εκτέλεση
Η διαδικασία βήμα-βήμα
Μαγείρεμα των Ζυμαρικών: Βράζουμε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου, μέχρι να γίνουν al dente. Πάντα προσθέτουμε λίγο λάδι και φρέσκα βότανα (όπως ρίγανη ή δυόσμο) στο νερό για να δώσουν άρωμα.
Πριν στραγγίξουμε τα ζυμαρικά, αποθηκεύουμε **1 φλιτζάνι** από το νερό που έβρασαν για χρήση αργότερα στη σάλτσα. Στραγγίζουμε τα ζυμαρικά και τα αφήνουμε στην άκρη.
Προετοιμασία της Σάλτσας και των Γαρίδων: Ενώ τα ζυμαρικά βράζουν, πλένουμε καλά τις γαρίδες. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ή πλατιά κατσαρόλα, λιώνουμε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε τις γαρίδες.
Αφήνουμε τις γαρίδες να μαγειρευτούν μέχρι να αρχίσουν να γίνονται ροζ και να κυρτώνουν. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το λιωμένο σκόρδο.
Μαγειρεύουμε τις γαρίδες για άλλα **5-7 λεπτά** συνολικά. Προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο. Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι οι γαρίδες να είναι πλήρως ροζ και κυρτωμένες (προσέξτε να μην παραμαγειρευτούν). Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και τις κόκκινες νιφάδες πιπεριού (τσίλι).
Ενσωμάτωση: Προσθέτουμε τα βρασμένα ζυμαρικά στο τηγάνι με τις γαρίδες και τη σάλτσα. Προσθέτουμε αρκετό από το αποθηκευμένο νερό των ζυμαρικών (ξεκινάμε με 1/4 φλιτζανιού) ώστε τα Μακαρόνια με Γαρίδες να μη στεγνώσουν, αλλά και να μη “κολυμπήσουν” σε νερό.
Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε όλα τα συστατικά στο τηγάνι μέχρι να ενσωματωθούν οι γεύσεις και να ζεσταθούν όλα καλά. Η σάλτσα θα δέσει με το άμυλο από το νερό των ζυμαρικών.
Σερβίρουμε αμέσως. Απολαύστε τα Μακαρόνια με Γαρίδες πασπαλίζοντας με φρέσκα βότανα.
Αναλυτικοί χρόνοι
Χρόνοι Προετοιμασίας και Μαγειρέματος
Χρόνος Προετοιμασίας: 15 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος (Ζυμαρικά): 8-10 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος (Γαρίδες): 10 λεπτά
Συνολικός Χρόνος: Περίπου 30-35 λεπτά
Χρήσιμα Tips για τη συνταγή
Μικρά μυστικά επιτυχίας
Για πιο έντονη γεύση, μπορείτε να προσθέσετε 1/4 φλιτζανιού λευκό κρασί (ξηρό) στο τηγάνι μαζί με το σκόρδο και να το αφήσετε να εξατμιστεί πριν προσθέσετε το νερό των ζυμαρικών. Δείτε κι άλλες συνταγές με θαλασσινά.
Το Μακαρόνια με Γαρίδες αποκτούν πιο πλούσια υφή αν προσθέσετε 1-2 κσ τυρί κρέμα ή 1/4 φλιτζανιού παρμεζάνα στο τέλος.
Για να μην παραμαγειρευτούν οι γαρίδες, προσθέστε τις στο ζεστό βούτυρο-λάδι και μόλις γίνουν ροζ (4-5 λεπτά), χαμηλώστε τη φωτιά. Είναι πολύ σημαντικό να μη γίνουν σκληρές.
Σχετικές Συνταγές
ΠΗΓΗ: homeremediesseasy.com











