Σπαγγέτι με σάλτσα κεφτέδες και άγρια σπαράγγια

Υλικά

400 gr. κιμάς
300 γρ. άγρια σπαράγγια
1 πακέτο σπαγγέτι
1 κρεμμύδι τριμμένο
1 αυγό
Δυόσμο, μαϊντανό ψιλοκομμένα
2 φέτες μπαγιάτικο ψωμί μουλιασμένο και στραγγισμένο
Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, λίγο κύμινο
1 κ.γλ. ούζο

700 γρ. τριμμένη ντομάτα ή χυμό, ή 2 κονσέρβες κονκασέ

Εκτέλεση

Βάζετε σε μια κατσαρόλα νερό να βράσει (μεγέθους ικανού ώστε μετά να βράσετε εκεί τα ζυμαρικά). Καθαρίζετε με ένα αποφλοιωτή την επιφάνεια από το κάτω, σκληρό μέρος των πιο μεγάλων σπαραγγιών.
Όταν έχει βράσει το νερό ρίχνετε μέσα μια κουταλιά σούπας αλάτι και μετά τα σπαράγγια για να βράσουν για 3-4 λεπτά κατά
μέγιστο. Τα αφαιρείτε με μια λαβίδα και τα αφήνετε να κρυώσουν για 1-2 λεπτά. Δεν πετάτε το νερό απ’ τη κατσαρόλα γιατί εκεί θα βράσετε σε λίγο τα μακαρόνια.

Βάζουμε όλα τα υλικά για τον κιμά και ανακατεύουμε να αναμειχθούν καλά. Το βάζουμε στο ψυγείο για μισή ωρίτσα. Βγάζουμε, ζεσταίνουμε λάδι σε τηγάνι και τηγανίζουμε τα κεφτεδάκια να πάρουν χρώμα.
Σε άλλο βαθύ τηγάνι ή στο ίδιο, αφού το καθαρίσουμε, ετοιμάζουμε τη σάλτσα ντομάτας. Την αφήνουμε να βράσει για λίγα λεπτά, προσθέτουμε τα σπαράγια ότι μυρωδικό μας αρέσει, αλάτι. Ρίχνουμε τα κεφτεδάκια μέσα και αφήνουμε να σιγοβράσουν μέχρι να πήξει η σάλτσα μας.
Όσο βράζουν τα κεφτεδάκια μας ετοιμάζουμε και τα σπαγγέτι.

Στο νερό που εβρασαν τα σπαραγια όταν αρχίσει να κοχλάζει ρίχνουμε τα ζυμαρικά και βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν. Στραγγίζουμε.

Σερβίρουμε τα σπαγγέτι με κεφτεδάκια και τη σάλτσα τους.

Προηγούμενο άρθροΚατσαμάκι – Φαγητό της κατοχής
Επόμενο άρθροΓρήγορα τορτελίνια με καπνιστό μπέικον και σάλτσα Καρμπονάρα.