Μαγειριτσα με μανιτάρια

Υλικά συνταγής

για τη σούπα
½ κιλό μανιτάρια πλευρώτους
¼ φλιτζ. ελαιόλαδο
1 φλιτζ. φρεσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
¼ φλιτζ.άνηθος ψιλοκομμένος
¼ φλιτζ. μαιντανός ψιλοκομμένος
1 λίτρο ζωμό λαχανικών ή ζεστό νερό,
⅓ φλιτζ. ρύζι καρολίνα ή γλασσέ
1 κ.σ. κοφτή αλάτι
½ κ.γ. πιπέρι
για το αυγολέμονο
1 αυγό
1 λεμόνι (ο χυμός του)

Διαδικασία συνταγής

Πλένουμε τα μανιτάρια, τα σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας και τα κόβουμε σε κομματάκια.
Σε κατσαρόλα σοτάρουμε στο ελαιόλαδο τα μανιτάρια, ώσπου να μαραθούν. Προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για τρία λεπτά ακόμη.
Προσθέτουμε το ζωμό ή το νερό, τον άνηθο, το μαιντανό, το νερό, αλάτι και πιπέρι. Όταν η σουπα φτασει στο σημείο βρασμού, ρίχνουμε το ρύζι.
Σκεπάζουμε την κατσαρόλα τόσο όσο να’χει λίγο άνοιγμα στο πλάι. Σιγοβράζουμε για 20 λεπτά, ώσπου να μαλακώσουν τα μανιτάρια και το ρύζι. Αυγοκόβουμε και κατεβάζουμε την κατσαρόλα από την φωτιά.

www.cooklos.gr

Προηγούμενο άρθροΤα ψωμάκια της Υβόνης…
Επόμενο άρθροΗ Σαλάτα του Κηπουρού