Τα ψητά καλαμαράκια στο φούρνο, αποτελούν ένα εξαιρετικό ορεκτικό που συνδυάζει τη γεύση της θάλασσας με τη χρυσαφένια τραγανότητα του φούρνου. Επιπλέον, αυτή η συνταγή είναι ιδιαίτερα υγιεινή και εύκολη στην προετοιμασία, ενώ παράλληλα προσφέρει ένα γευστικό αποτέλεσμα που θα ενθουσιάσει όλη την οικογένεια. Επομένως, αν ψάχνετε για ένα ελαφρύ και νόστιμο πιάτο που να ετοιμάζεται γρήγορα, τότε αυτοί οι ψητοί κρίκοι καλαμαριού είναι η ιδανική επιλογή για εσάς.
Δείτε στο τέλος της συνταγής Χρήσιμα Tips
Ο καλύτερος τρόπος να μας δείξετε την αγάπη σας είναι να μας αφήσετε μια βαθμολογία με αστεράκια! ⭐⭐⭐⭐⭐
Ψητά καλαμαράκια στο φούρνο
Δοκιμάστε ψητά καλαμαράκια στο φούρνο,, μια υγιεινή και εξαιρετικά εύκολη συνταγή για ορεκτικό. Γίνετε τραγαν;o στο φούρνο χωρίς καθόλου τηγάνι! Μία τέλεια επιλογή για να εντυπωσιάσετε την οικογένεια και τους φίλους σας
Ingredients
- 800γρ καθαρισμένο και κομμένο σε κρίκους καλαμάρι
- 150γρ τριμμένη φρυγανιά
- 50γρ παρμεζάνα τριμμένη
- 1 μεγάλο λεμόνι (ξύσμα)
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- Φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
- 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Instructions
Προετοιμασία του Φούρνου και των Υλικών
Αρχικά, προθερμαίνω τον φούρνο στους 200°C. Στη συνέχεια, τοποθετώ το καλαμάρι σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτω τη φρυγανιά, την παρμεζάνα, το ξύσμα λεμονιού, το ψιλοκομμένο σκόρδο και το μαϊντανό. Έπειτα, αναμειγνύω όλα τα υλικά καλά με τα χέρια μου, ώστε να κατανεμηθούν ομοιόμορφα.
Προσθήκη Αρτυμάτων και Ελαιολάδου
Κατόπιν, προσθέτω το αλάτι και ψεκάζω γενναιόδωρα με ελαιόλαδο. Μετά από αυτό, αναμειγνύω ξανά με τα χέρια μου, φροντίζοντας όλα τα κομμάτια καλαμαριού να καλυφθούν καλά με το μείγμα των αρωμάτων.
Ψήσιμο στον Φούρνο
Ακολούθως, στρώνω λαδόκολλα σε ένα ρηχό ταψί και απλώνω τα καλαμαράκια ομοιόμορφα. Τέλος, ψεκάζω την επιφάνεια με λίγο ακόμη ελαιόλαδο και ψήνω στο πάνω ράφι του φούρνου για 30 λεπτά, μέχρι να γίνουν χρυσαφένιοι και τραγανοί.
Η Συνταγή είναι από το Lolly's Kitchen
Συμβουλές για τέλεια καλαμαράκια
- Μην τα παραψήσετε: Τα καλαμάρια γίνονται σκληρά αν ψηθούν για πολύ ώρα. ο χρόνος των 30 λεπτών είναι ιδανικός για να γίνουν τραγανά και ζουμερά εσωτερικά.
- Η ποιότητα του λαδιού: Χρησιμοποιήστε ένα καλής ποιότητας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, αφού είναι βασικό συστατικό στη γεύση.
- Σωστό άπλωμα: Φροντίστε τα καλαμάρια να είναι σε μονή στρώση στο ταψί. αν είναι στοιβαγμένα, θα αχνιστούν αντί να ψηθούν και να γίνουν τραγανά.