Κοκκινιστό Χταπόδι με ζυμαρικά

Η συνταγή είναι πολύ απλή, γι ‘αυτό είναι απαραίτητο η πρώτη ύλη να είναι εξαιρετική, επομένως καλής ποιότητας ντομάτες, κατά προτίμηση από κήπο και προφανώς ένα καλό χταπόδι.

Συστατικά για 4 άτομα)

600 g χταποδιού (ένα μέτριο χταπόδι)
300 γρ. Ντομάτες (ή 1/2 κιλό σάλτσα ντομάτας)
300 γραμμάρια σπαγγέτι
1 σκελίδα σκόρδο
4-5 μαύρες ελιες
4-5 σπορους καπαρης
8 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1 φρέσκια κόκκινη πιπεριά (ελαφρώς πικάντικη) τσίλι
1 ποτήρι ξηρό λευκό κρασί
1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
αλάτι όπως απαιτείται

Μέθοδος:

Πλένουμε τις ντομάτες, τις κόβουμε σε χοντρά κομμάτια, Σε μια μεγάλη και ψηλή κατσαρόλα, βάζουμε το λάδι και σοταρουμε το σκόρδο και τα τσίλι, προσθέτουμε το πλυμένο χταπόδι χωρίς το ράμφος και τα μάτια, αφήστε το να πάρει ένα ωραίο κόκκινο χρώμα και
προσθέστε το ποτήρι ξηρο λευκό κρασί και αφήστε το να εξατμιστεί.

Προσθέστε τις μαύρες ελιές και μερικά αφαλατωμένα κάπαρη, στη συνέχεια την ντομάτα, αλατοπιπερώστε και μαγειρεύετε σε πολύ χαμηλή φωτιά για πάνω από μία ώρα, μέχρι να πάρετε μια παχιά σάλτσα.

Μόλις μαγειρευτεί, προσθέστε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Βράστε τα μακαρόνια σε άφθονο αλατισμένο νερό, στραγγίξτε και μαγειρέψτε
Σοτάρετε σε μια μεγάλη κατσαρόλα με ένα μέρος της σάλτσας, φτιάξτε μερίδες και σερβίρετε ζεστά με τα πλοκάμια του χταποδιού τοποθετημένα στην κορυφή του πιάτου.
Φέρτε το υπόλοιπο χταπόδι στο τραπέζι με τη σάλτσα του και αν προτιμάτε μερικές φέτες φρυγανισμένο ψωμί.

Καλή όρεξη

Προηγούμενο άρθροΠώς να φτιάξετε το ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΚΕΙΚ ΛΕΜΟΝΙΟΥ…Οικογενειακή συνταγή
Επόμενο άρθροΜανιτάρια σβησμένα σε κρασί