Τα Ψητά Κυδώνια με Μαυροδάφνη είναι ένα παραδοσιακό και ιδιαίτερα αρωματικό γλυκό φούρνου που πραγματικά λιώνει στο στόμα, επειδή ο συνδυασμός του κρασιού, του μελιού και των πλούσιων μπαχαρικών αναδεικνύει μοναδικά τη γεύση του κυδωνιού, άρα αποτελεί την τέλεια επιλογή για ένα ελαφρύ επιδόρπιο ή ακόμα και ως συνοδευτικό σε παγωτό ή γιαούρτι, λοιπόν σας δείχνω πώς να φτιάξετε αυτή την εύκολη και αγαπημένη συνταγή.


Δείτε στο τέλος της συνταγής  Χρήσιμα Tips

Ο καλύτερος τρόπος να μας δείξετε την αγάπη σας είναι να μας αφήσετε μια βαθμολογία με αστεράκια! ⭐⭐⭐⭐⭐


Ψητά Κυδώνια με Μαυροδάφνη

Ψητά Κυδώνια με Μαυροδάφνη σε πυρέξ, γλασσαρισμένα με μέλι.

Φτιάξτε τα πιο αρωματικά Ψητά Κυδώνια με Μαυροδάφνη! Μια εύκολη συνταγή για παραδοσιακό γλυκό φούρνου με μέλι και μπαχαρικά. Ιδανικό για συνοδευτικό ή επιδόρπιο.

Prep Time 15 minutes
Cook Time 1 hour 30 minutes
Total Time 1 hour 45 minutes

Ingredients

  • 4 τεμάχια Κυδώνια (κομμένα)
  • 500 μλ Μαυροδάφνη
  • 4-5 κ.σ. Μέλι
  • 2 κ.σ. Ζάχαρη
  • 1 ξύλο Κανέλας
  • 3-4 τεμάχια Γαρίφαλα
  • 2 τεμάχια Αστεροειδής Γλυκάνισος
  • 2 φλούδες Πορτοκαλιού

Instructions

Καθαρίζω τα τέσσερα κυδώνια και τα κόβω σε κομμάτια, αφήνοντάς τα είτε σε φέτες είτε σε κύβους, ανάλογα με το πώς μου αρέσει. Αραδιάζω όλα τα κομμένα κυδώνια σε ένα πυρέξ ή σε ένα κατάλληλο ταψάκι.

Προσθέτω στο ταψί τα αρωματικά: το ένα ξύλο κανέλας, τα τρία με τέσσερα γαρίφαλα, τους δύο αστεροειδείς γλυκάνισους και τις δύο φλούδες πορτοκαλιού. Ρίχνω τη μισή φιάλη μαυροδάφνη (500 μλ) και "πασπαλίζω" ομοιόμορφα με τις τέσσερις με πέντε κουταλιές της σούπας μέλι και τις δύο κουταλιές της σούπας ζάχαρη.

Ψήνω τα Ψητά Κυδώνια με Μαυροδάφνη στους 200°C με αντιστάσεις και αέρα, φροντίζοντας να είναι σκεπασμένα με αλουμινόχαρτο, για περίπου μία ώρα, μέχρι να μαλακώσουν καλά. Στη συνέχεια, ξεσκεπάζω το ταψί και ψήνω για άλλη μισή ώρα περίπου, μέχρι να πάρουν ένα ωραίο, λαμπερό χρώμα και να δέσει το σιρόπι.

Σερβίρω τα κυδώνια ζεστά ή κρύα, ανάλογα με την προτίμησή μου. Ότι περισσέψει μπαίνει σε σκεπασμένο μπολ στο ψυγείο μέχρι να καταναλωθεί.

Η Συνταγή είναι της κας Souki Simeonidou

Έκανες αυτή την συνταγή;

Βαθμολόγησε με τα αστέρια και μοιράσου την συνταγή


Tips για τα Ψητά Κυδώνια με Μαυροδάφνη

Συνδυαστικό Ψήσιμο: Επειδή η μιάμιση ώρα φούρνου είναι αρκετή για να ψήνω μόνο κυδώνια, το συνδυάζω συνήθως με το ψήσιμο κάποιου φαγητού. Βάζω το φαγητό στην κάτω σχάρα και τα Ψητά Κυδώνια με Μαυροδάφνη στη μεσαία σχάρα.
Μαλακές Φλούδες: Προτίμησε να κόψεις τις φλούδες πορτοκαλιού με το μαχαίρι, γιατί έτσι αποφεύγεις το λευκό μέρος (το ενδοκάρπιο), ώστε να μη πικρίσει το γλυκό.
Σιρόπι: Αν θέλεις το σιρόπι σου να είναι πιο πηχτό, τότε μπορείς να βγάλεις τα κυδώνια και να βάλεις το σιρόπι να βράσει για λίγα λεπτά σε κατσαρόλα.
Αποθήκευση: Για να παραμείνουν φρέσκα, αποθήκευσε τα κυδώνια στο ψυγείο μέσα στο σιρόπι τους, επειδή έτσι διατηρούν την υγρασία και το άρωμά τους.
Συνοδευτικό: Είναι τέλεια με μία μπάλα παγωτό βανίλια ή με κρέμα βανίλιας!


Μπορείτε να δείτε και άλλες υπέροχες συνταγές μας: