Οι ψητές πατάτες με μανιτάρια και σκόρδο αποτελούν ένα από τα πιο αγαπημένα και εύκολα φαγητά που μπορώ να ετοιμάσω στην κουζίνα μου. Αυτή η συνταγή συνδυάζει την τραγανή υφή των πατατών με την πλούσια γεύση των μανιταριών, ενώ παράλληλα το σκόρδο προσθέτει μια αρωματική νότα που κάνει το πιάτο απολαυστικό. Επιπλέον, η απλότητα της εκτέλεσης την καθιστά ιδανική επιλογή για καθημερινό γεύμα, αλλά και για ειδικές περιστάσεις.


Δείτε στο τέλος της συνταγής  Χρήσιμα Tips

Ο καλύτερος τρόπος να μας δείξετε την αγάπη σας είναι να μας αφήσετε μια βαθμολογία με αστεράκια! ⭐⭐⭐⭐⭐


Ψητές Πατάτες με Μανιτάρια και Σκόρδο

Ένα κοντινό πλάνο με τις ψητές πατάτες με μανιτάρια και σκόρδο, ζεστές και ροδοψημένες μέσα στο ταψί

Ανακάλυψε πώς να φτιάξεις τις πιο νόστιμες ψητές πατάτες με μανιτάρια και σκόρδο, ένα πιάτο ιδανικό για να συνοδεύσεις το κρέας σου ή να το απολαύσεις ως ένα χορταστικό, νηστίσιμο γεύμα. Η συνταγή αυτή είναι πανεύκολη και γεμάτη αρώματα που θα σε ταξιδέψουν!

Prep Time 15 minutes
Cook Time 45 minutes
Additional Time 30 minutes
Total Time 1 hour 30 minutes

Ingredients

  • 1 κιλό πατάτες
  • 500 γραμμάρια φρέσκα μανιτάρια (σαμπινιόν)
  • 1 κεφαλάκι σκόρδο
  • 100 ml ηλιέλαιο (ή εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο)
  • Αλάτι, πιπέρι, πάπρικα

Προαιρετικά:

  • Λίγο κύμινο
  • Φρέσκο κρεμμυδάκι

Instructions

Αρχικά, καθαρίζω τις πατάτες και τις κόβω σε κομμάτια μεσαίου μεγέθους. Στη συνέχεια, τις τοποθετώ σε κρύο νερό και τις αφήνω για 30 λεπτά ώστε να φύγει το περιττό άμυλο.

Εν τω μεταξύ, ξεπλένω καλά τα μανιτάρια και τα κόβω στη μέση. Καθαρίζω το σκόρδο και το χωρίζω σε σκελίδες, τις οποίες αφήνω ολόκληρες για πιο έντονη γεύση.

Προχωρώ στο να στραγγίσω τις πατάτες και τις σκουπίζω με ένα καθαρό πανί κουζίνας. Τοποθετώ όλα τα υλικά σε μια μεγάλη σε ταψί φούρνου.

Προσθέτω το αλάτι, το πιπέρι και την πάπρικα σύμφωνα με τη γεύση μου. Ρίχνω το λάδι και ανακατεύω καλά όλα τα υλικά με τα χέρια μου ώστε να καλυφθούν ομοιόμορφα.

Προσθέτω λίγο νερό (περίπου μισό φλιτζάνι) για να αποφύγω το κάψιμο των υλικών. Όσοι το επιθυμούν μπορούν να προσθέσουν επιπλέον μυρωδικά όπως ρίγανη ή ακόμα και μπαχαρικά όπως κουρκουμά.

Προθερμαίνω το φούρνο στους 220°C και τοποθετώ το ταψί στο μεσαίο ράφι. Ψήνω για 20 λεπτά, μετά ανακατεύω προσεκτικά με μια σπάτουλα και συνεχίζω το ψήσιμο για επιπλέον 20-25 λεπτά μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα.

Έκανες αυτή την συνταγή;

Βαθμολόγησε με τα αστέρια και μοιράσου την συνταγή


Χρήσιμα Tips για τη Συνταγή

  • Γιατί τις μουλιάζουμε; Το μούλιασμα των πατατών σε κρύο νερό απομακρύνει το περιττό άμυλο, με αποτέλεσμα να γίνονται πιο τραγανές εξωτερικά και αφράτες εσωτερικά.
  • Μπαχαρικά και μυρωδικά: Μπορείς να πειραματιστείς με τα μπαχαρικά προσθέτοντας λίγο κύμινο, ρίγανη, θυμάρι ή ακόμα και λίγο κουρκουμά για έξτρα χρώμα και γεύση.
  • Ανακάτεμα: Μην παραλείψεις να ανακατέψεις τις πατάτες στο μέσο του ψησίματος, ώστε να ροδίσουν ομοιόμορφα από όλες τις πλευρές.