Νηστίσιμα Κουλουράκια Πορτοκαλιού

Συστατικά:

3/4 φλιτζάνια ζάχαρη
1 φλιτζάνι φυτικό λάδι
1 φλιτζάνι χυμός πορτοκάλι
1 κσ ξύσμα πορτοκαλιού
3 κσ  ούζο (χρησιμοποίησα βότκα καθώς αυτό είχα άμεσα)
1 λσ σκόνη ψησίματος
1/2 κσ ζάχαρη βανίλιας
Προαιρετικά: λίγη κανέλα (την πρόσθεσα)
3.5 – 4 φλιτζάνια απλό αλεύρι, κοσκινισμένο
Σουσάμι σπόροι για επίστρωση

Μέθοδος:

Χτυπάμε μαζί το λάδι, τη ζάχαρη, το ξύσμα & το χυμό πορτοκαλιού με μίξερ
Προσθέστε ούζο στο μείγμα.
Κοσκινίστε 1 φλιτζάνι αλεύρι, μπέικιν πάουντερ, ζάχαρη βανίλιας στο μπολ των υγρών Ανακατέψτε καλά.
Συνεχίστε να προσθέτετε 1 φλιτζάνι αλεύρι κάθε φορά, ανακατεύοντας καλά κάθε φορά.
Η ζύμη θα πρέπει να είναι απαλή αλλά θα πρέπει να κρατάει το σχήμα της και να είναι εύκολη να την πλάθουμε

Θα παρατηρήσετε τη ζύμη να είναι λίγο λιπαρή αλλά πολύ εύκολη να την διαχειριστείτε. Μόλις ψηθεί, τα μπισκότα δεν είναι καθόλου λιπαρά. Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για περίπου 15 λεπτά.
Πάρτε μια γεμάτη κουταλιά της σούπας από την ζύμη. Τοποθετήστε μερικούς σπόρους σουσαμιού σε ένα δίσκο. Καθώς σχηματίζετε τα κουλουράκια σας, κυλήστε τα στους σπόρους σουσαμιού και συνεχίστε να διαμορφώνετε στο επιθυμητό σας σχήμα. Προσπάθησε να μην έχεις τα άκρα πολύ λεπτά γιατί θα αρπαξουν πολύ γρήγορα. Τοποθετήστε τα κουλουρακια σας σε ένα ταψί.
Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς C για περίπου 25 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν. Αφήστε να κρυώσουν σε ένα ράφι.

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΑμυγδαλάτο
Επόμενο άρθροΚέικ με Κολοκυθάκια