Ισπανική τορτιγια με καραμελωμένα κρεμμύδια

Σήμερα έφτιαξα ισπανικές τορτίγιες για πρώτη φορά, σύμφωνα με τη συνταγή της πεθεράς μου. Βγήκαν μοναδικά νόστιμες

Υλικά

1 κρεμμύδι, σε λεπτές φέτες (ζουλιέν)
3 πατάτες κομμένες σε λεπτές φέτες.
5 αυγά
αλάτι, πιπέρι
λιγο ζαχαρη
1 κσ κρέμα βαλσάμικου ή ξίδι βαλσάμικο (εγώ δεν ειχα διαθέσιμο)

Εκτέλεση

Κόβω σε φέτες το κρεμμύδι. Zεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μεγάλο τηγάνι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
Βάζετε μέσα τις φέτες κρεμμύδια και ανακατεύετε για 1 λεπτό, να λαδωθούν παντού καλά.
Αλατίζετε, πασπαλίζετε με τη ζάχαρη και ρίχνετε την κρέμα βαλσάμικου.
Ανακατεύετε καλά, χαμηλώνετε τη φωτιά και μαγειρεύετε ανακατεύοντας.
Προσοχή, να μην καούν τα κρεμμύδια! Τα σωστά καραμελωμένα κρεμμύδια πρέπει να έχουν ένα σκούρο καφέ χρώμα.
Προς το τέλος, τα αφήνετε να κολλήσουν ελαφρά στο τηγάνι, ανακατεύετε και τα βγάζετε σε πιάτο.

Σε τηγάνι διαμέτρου 28 εκ. βάζετε όλο το ελαιόλαδο και στη συνέχεια τις πατάτες.
Μαγειρεύετε ανακατεύοντας σταδιακά για περίπου 5-6 λεπτά.

Σε μεγάλο μπολ σπάτε τα αβγά και μόλις οι πατάτες είναι έτοιμες τις στραγγίζετε καλά και τις βάζετε στο μπολ.
Προσθέτετε τα καραμελωμένα κρεμμύδια, αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε με ξύλινη κουτάλα απαλά, έως ότου ομογενοποιηθούν τα υλικά, χωρίς να σπάσετε πολύ τις πατάτες.
Καλύπτετε το μπολ με μεμβράνη και αφήνετε στην άκρη για 15 λεπτά.

Ζεσταίνετε ένα τηγάνι διαμέτρου 26-28 εκ. σε υψηλή θερμοκρασία και βάζετε 2-3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο. Προσθέτετε όλο το μίγμα με τις πατάτες και τα αβγά και αφήνετε σε υψηλή θερμοκρασία για 1 λεπτό. Στη συνέχεια, κατεβάζετε τη θερμοκρασία σε μέτρια και μαγειρεύουμε για 2 λεπτά ακόμη.
Τοποθετείτε ένα πιάτο μεγαλύτερης διαμέτρου από το τηγάνι πάνω από το τηγάνι, πιέζετε το πιάτο και με μια γρήγορη κίνηση αναποδογυρίζετε την ομελέτα στο πιάτο. Την επαναφέρετε στο τηγάνι, από την άλλη πλευρά αυτή τη φορά και ψήνετε για 2-3 λεπτά ακόμη.
Μεταφέρετε σε πιατέλα και σερβίρετε.
Είναι γρήγορο, εύκολο και εξαιρετικά νόστιμο

 

Εύχομαι ένα υπέροχο Σάββατο

Προηγούμενο άρθροΡολάκια Μελιτζάνας🍆
Επόμενο άρθροΚέικ με γιαούρτι με λεμόνι…Το κέικ αποδείχθηκε αφράτο και αρωματικό