Κολοκυθόπιτα Χωρίς Φύλλο

Συστατικά:

1 έως 2 κολοκύθια, τεμαχισμένα (280 gr)
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1/8 φλιτζάνι ψιλοκομμένο φρέσκο ​​σχοινόπρασο
3/4 φλιτζάνι τριμμένο τυρί μοτσαρέλα
1/2 φλιτζάνι αλεύρι (χρησιμοποίησα αλεύρι για όλες τις χρήσεις.)
1 κουταλάκι του γλυκού μπεικιν παουντερ
2/3 φλιτζάνι γάλα
1 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο
2 μεγάλα αυγά
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/4 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
2 κουταλιές τριμμένη παρμεζάνα

Κατευθύνσεις:

Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς . Λιπάνετε ένα ταψάκι πίτσας 20-25 εκ και αφήστε το στην άκρη. Χρησιμοποίησα ένα κεραμικό πιάτο πίτας.
Τοποθετήστε τα τριμμένα κολοκυθάκια ανάμεσα σε χαρτοπετσέτες και πιέστε απαλά προς τα κάτω για να αφαιρέσετε όσο το δυνατόν περισσότερο νερό.
Σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέστε τα τριμμένα κολοκυθάκια, ψιλοκομμένο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο σχοινόπρασο και τριμμένο τυρί μοτσαρέλα και ανακατέψτε τα όλα μαζί. Αφήστε αυτό το μπολ στην άκρη.
Σε ένα μεσαίο μπολ, προσθέστε το αλεύρι και το μπεικιν και ανακατέψτε τα μαζί. Αυτά είναι τα ξηρά συστατικά… τουλάχιστον προς το παρόν.
Προσθέστε στο μπολ ξηρών συστατικών, το γάλα, το λάδι, τα αυγά, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατέψτε τα όλα μέχρι να εξαφανιστούν όλα τα κομμάτια αλευριού. Το έκανα με ένα σύρμα το χτύπημα.
Προσθέστε το μείγμα αλευριού στο μεγάλο μπολ (μείγμα κολοκυθιών) και ανακατέψτε τα όλα μαζί.Ρίχνουμε το μείγμα στο ταψί.
Πασπαλίζουμε το τυρί παρμεζάνα από πάνω. Ψήστε το στον προθερμασμένο φούρνο για 30 έως 35 λεπτά. (Το δικό μου πήρε 30 λεπτά στο φούρνο μου.) Αφήστε το να παραμείνει για τουλάχιστον 15 λεπτά πριν το κόψετε.

ΠΗΓΗ: tinaschic.com

Προηγούμενο άρθροΛαχανοντολμάδες, με την συνταγή της πεθεράς μου
Επόμενο άρθροΠΙΣΣΙΑ τα Ποντιακά Πιροσκί – Pontian Greek Pissia