Συστατικά :
1 κουταλιά της σούπας ενεργή ξηρή μαγιά
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη, χωρισμένη
6 φλιτζάνια + 2 κουταλιές αλεύρι για όλες τις χρήσεις, (χωρισμένο σε 1 φλιτζάνι και 5 φλιτζάνια + 2 κουταλιές της σούπας) * μετρήθηκε σωστά
3 αυγά,
1 και 1/2 Tbsp λιωμένο βούτυρο
1 κουταλάκι αλάτι
1 αυγό, χτυπημένο για πλύσιμο αυγών
3. Ανακατέψτε τα 3 αυγά, το υπόλοιπο 1/4 φλιτζάνι ζάχαρη, 1,5 κσ λιωμένο βούτυρο και 1 κουταλάκι αλάτι. Τώρα χρησιμοποιώντας ένα ζυμωτή με γάντζο, προσθέστε 1 φλιτζάνι αλεύρι κάθε φορά αφήνοντάς το να ενοποιηθεί στη ζύμη πριν προσθέσετε το επόμενο φλυτζάνι. (Προσθέστε 1/2 φλιτζάνι κάθε φορά, ώστε να μην το κάνετε υπερβολικά).
Ξέρετε ότι έχετε προσθέσει αρκετό αλεύρι όταν η ζύμη δεν κολλάει πλέον στους τοίχους του μπολ. Έτσι, χρησιμοποίησα όλα μαζί από την αρχή μέχρι το τέλος, 6 φλιτζάνια + 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι, αλλά θα μπορούσε να ποικίλλει ελαφρώς ανάλογα με το αλεύρι που χρησιμοποιείτε. Αναμίξτε / ζυμώστε σε χαμηλή ταχύτητα με το γάντζο ζύμης για 15 λεπτά. .
4. Καλύψτε με πλαστικό περιτύλιγμα και αφήστε το σε ένα ζεστό φούρνο 35˚ C για 1 ώρα (ή 2 ώρες σε ζεστό δωμάτιο). Η ζύμη θα τριπλασιαστεί σε όγκο. Κάνε υπομονή. Αυτό αξίζει τον κόπο στο τέλος.
5. Μεταφέρετε τη ζύμη σας σε μια καλή μη κολλητική επιφάνεια και κόψτε σε 5 ίσα κομμάτια. Εργαστείτε με ένα κομμάτι κάθε φορά, ανοίξτε κάθε κομμάτι της ζύμης σε έναν κύκλο 33-35 εκ.
6. Κόψτε κάθε κύκλο με κόπτη πίτσα σε 8 ίσα τρίγωνα. Τοποθετήστε περίπου 1/2 κουταλιού της γέμισης στο μέσον του πλατιού τμήματος του κάθε τριγώνου.
7. Για να Roll: πιάστε τις δύο άκρες μαζί πάνω από το γέμισμα και σφραγίστε μέχρι τη βάση. Σφραγίστε τη ζύμη στη βάση πάνω από το γέμισμα. Αναδιπλώστε στις μικρές γωνίες και ρίξτε το προς τα εμπρός. Εδώ είναι μια εικόνα όλων των βημάτων από αριστερά προς τα δεξιά:
8. Αφού τυλίξετε το πιροσκί, τοποθετήστε το σε ένα φύλλο ψησίματος το ένα με το άλλο με την πλευρά του πτερυγίου στραμμένη προς τα κάτω, ώστε να μην ανοίξουν. Αφήστε το πιροσκί να φουσκώσει σε ένα ζεστό φούρνο 35˚C για 20 λεπτά. (30-45 λεπτά σε ένα ζεστό δωμάτιο).
(Δείτε πώς φουσκώνουν ωραία και τώρα αγγίζουν το ένα το άλλο; Τώρα είναι έτοιμοι για το φούρνο)
9. Χτυπάτε 1 αυγό και βουρτσίστε από πάνω το πιροσκί με το χτυπημένο αυγό. Ψήνετε σε 180˚C για 20 λεπτά ή έως ότου από πάνω είναι χρυσαφί.
Εάν κάνετε το γλυκό το πιροσκί βάλτε μία γέμιση από μήλο*(βουρτσίστε τα με το γλάσο ζάχαρης / νερού μόλις βγούν έξω από το φούρνο για να τους δώσει κάποια επιπλέον λάμψη και γλυκύτητα.), μπορείτε να βάλετε ένα λουκανικάκι φρανκφούρτης ή οτιδήποτε άλλο θέλετε
Απολαυστε τα
Σημείωση
Για την Γέμιση μύλου:
2 μέτρια μήλα + 1/4 φλιτζάνι ζάχαρη.
Κόψτε τα μήλα με λεπτό τρόπο στον μπλεντερ και σοτάρετε με 1/4 φλιτζάνι ζάχαρη σε μέτρια υψηλή θερμοκρασία για 10 λεπτά αναδεύοντας συχνά μέχρι να εξατμιστεί το μεγαλύτερο μέρος του χυμού. Αφήστε κατά μέρος για να κρυώσει. Για γλυκό πιροσκι, βουρτσίστε την κορυφή με νερό ζάχαρης μόλις τελειώσει το ψήσιμο. (1 κουταλάκι σούπας διαλύεται σε 2 Tbsp ζεστό νερό).
Με Αγάπη