Κέικ σοκολάτας

Υλικά (Βγάζει 10 & 12 κομμάτια)

Συστατικά:
1 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
1 φλιτζάνι μαλακό βούτυρο
1 φλιτζάνι αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
2 κουταλιές της σούπας σκόνη κακάου
3 αυγά (ελεύθερη βοσκής αν είναι δυνατόν)
Για την επικάλλειψη: (Η συμβουλή είναι να το φτιάξετε από την προηγούμενη μέρα αν είναι δυνατόν)
½ φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
200gr γάλακτος εβαπορέ
200gr κρέμα γάλακτος
1 φλιτζάνι δάκρυα μαύρης σοκολάτας (55% κακάου)
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο

Εκτέλεση

Προθερμάνετε το φούρνο στους 160 βαθμούς. Βουτυρώστε και στρώστε δύο ρηχά ταψάκια κέικ με χαρτί ψησίματος ψησίματος.
Τοποθετήστε τη ζάχαρη και το βούτυρο σε ένα μπολ ανάμειξης και κτυπήστε μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέστε το αλεύρι, τη σκόνη κακάου και τα αυγά, κτυπήστε μέχρι να συνδυαστούν καλά.
Τώρα διαιρέστε το μείγμα και απλώστε το ομοιόμορφα στα 2 ταψάκια και ψήστε στο κεντρικό ράφι του φούρνου για περίπου 30-35 λεπτά ή μέχρι να ανοίξει στο κέντρο. Αφαιρέστε από το φούρνο.
Μετά από 2 λεπτά, γυρίστε τα κέικ σε μια σχάρα ψύξης και αφαιρέστε τα χαρτιά. Αφήστε να κρυώσει, ενώ κάνετε τη σοκολάτα της γέμισης και της επικάλυψης.

Συνδυάστε τη ζάχαρη και το γάλα εβαπορε σε μια κατσαρόλα. Όταν η ζάχαρη έχει διαλυθεί και το μείγμα φτάσει σε βρασμό, διατηρήστε τη φωτιά πολύ χαμηλή και σιγοβράστε για 5 λεπτά χωρίς ανακάτεμα.
Αφαιρέστε την κατσαρόλα από τη φωτιά και, χρησιμοποιώντας ένα μικρό σύρμα μπαλόνι, χτυπήστε ελαφρά τη σοκολάτα, ακολουθούμενο από το βούτυρο. Μεταφέρετε το μείγμα σε ένα μπολ και όταν είναι κρύο, καλύψτε το με πλαστικό περιτύλιγμα(μεμβράνη) και βάλτε στο ψυγείο για περίπου μία ώρα για να αφήσετε το μείγμα να πήξει.
Μόλις κρυώσει, αφαιρέστε το πλαστικό περιτύλιγμα και χτυπήστε ξανά και μετά απλώστε το μισό στο ένα παντεσπανι,τοποθετώντας το άλλο από πάνω. Χρησιμοποιήστε την υπόλοιπη για να απλώσετε από πάνω και στις πλευρές, κόψτε και σερβίρετε.

Καλή Απόλαυση

ΠΗΓΗ: Reesee R

Προηγούμενο άρθροΗ Τυρόπιτά μου…με φέτα και μυζήθρα
Επόμενο άρθροΑφράτοι Λουκουμάδες με Γιαούρτι