Συστατικά:
•1 κιλό αλεύρι
•500ml νερό
•10 κουταλιές της σούπας λάδι
•10 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
•50 γρ φρέσκια μαγιά
•Αλατι
4 κσ Μέλι
70 γρ νερό χλιαρό
Εκτέλεση
Σε μία κούπα ρίχνουμε τη μάγια 2 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη 1 κουταλάκι του γλυκού αλεύρι και λίγο νερό και ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το υπόλοιπο νερό τη ζάχαρη και ανακατεύουμε να διαλυθεί. Στη συνέχεια προσθέτουμε στο αλεύρι το αλάτι και ρίχνουμε μέσα όλο το νερό με τη ζάχαρη το λάδι για τη Μάγια που έχει ενεργοποιηθεί και ξεκινάμε να ζυμώνουμε με το χέρι έως ότου πάρουμε μία μη κολλώδη ζύμη.
Τη σκεπάζουμε και την αφήνουμε 40 λεπτά να φουσκώσει. Στη συνέχεια λαδώνουμε λίγο τον πάγκο μας βγάζουμε από τη ζύμη κομμάτια περίπου λίγο μεγαλύτερα από την μπουνιά μας. Την ανοίγουμε με ένα πλάστη σε ένα κύκλο πάχους 1-2 χιλιοστά και διαμετρο περίπου 20-25 εκ κοβουμε τον κύκλο σε τρίγωνα.
Βάζουμε μία κουταλιά μαρμελάδα στην άκρη της φαρδιας πλευράς και τα τυλίγουμε σαν κρουασανάκια τα βάζουμε σε μία λαδόκολλα που έχουμε στρώσει το ταψί του φούρνου και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 25 λεπτά
Φτιάχνουμε ένα σιρόπι από 4 κουταλιές της σούπας μέλι και μεσα διαλλυουμε με 70 γρ νερό με το οποίο θα αλείψουμε τα κρουασάν. Βγάζουμε τα κρουασάν από το φούρνο μας και τα αλείφουμε με το σιρόπι του μελιού είναι έτοιμα
Καλή Απόλαυση