Υλικά:

800 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
250 ml σπορέλαιο
400 ml χλιαρό γάλα
1 σφηνάκι νερό
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
2 φακελάκια ξηρή μαγιά ή 25 γραμμάρια φρέσκια μαγιά
400 γραμμάρια ανθότυρο
300 γραμμάρια φέτα
Λίγο βούτυρο
1 αυγό
Σουσάμι

Εκτέλεση

Ρίχνουμε σε μία λεκάνη το λάδι το νερό το χλιαρό γάλα την ζάχαρη και τη μαγιά και ανακατεύουμε καλά να διαλυθεί η μαγιά
Μετά προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι ανακατεμένο με το αλάτι και ζυμώνουμε ελαφρά η ζύμη να είναι αρκετά μαλακή την σκεπάζουμε με πετσέτα και αφήνουμε για τουλάχιστον μισή ώρα να διπλασιαστεί

Χωρίζουμε τη ζύμη σε 12 μπαλάκια ανοίγουμε τη ζύμη με ρολάκι απλώνουμε στη μέση λίγο βούτυρο και πασπαλίζουμε με τα τυρια τα οποία τα έχουμε τρίψει
Διπλώνουμε ενώνουμε τις άκρες σχηματίζοντας ένα κουλούρι
Χτυπάμε το αυγό με λίγο νερό αλείφουμε τα κουλούρια μας και τα πασπαλίζουμε με σουσάμι

Τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα ψήνουμε στους 200 βαθμούς κελσίου στον αέρα μέχρι να ροδίσουν και να ψηθούν από κάτω βγαίνουν 12 κουλούρες

Η Συνταγή/φωτό είναι της κας Theologia Papatsou