Αφράτη τυρόπιτα
Αφράτη τυρόπιτα με φύλλο κρούστας με κρέμα γάλακτος φέτα και τυρια. Ζεστή μόλις ξεφουρνίστηκε είναι η αγαπημένη τυρόπιτα μικρών και μεγάλων.
Υλικά
Φυλλο Κρουστας 400 γραμ.
Αυγα 4
1/2 κ.γ μπεκϊν
350 γ.ρ μυζήθρα
250 γ.ρ φέτα ( μπορείτε να βάλετε ότι τυρί θέλετε)
Κρεμα Γαλακτος 1 μικρή
Γάλα Εβαπορέ 1 μικρο (όχι αραιωμένο)
Αλατι λίγο
Καλαμποκέλαιο για τον πάτο του ταψιού και για το άλειμμα των φύλλων
Για ένα ταψάκι 32×30
Εκτέλεση
Λαδώνουμε το ταψί στρώνουμε 3-4 φύλλα λίγο ζαρωμένα κρατάμε και δύο για από πάνω.
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος τα αυγά το νουνού τα τυρια το μπεικιν και λίγο αλάτι.
Τα υπόλοιπα τα βάζουμε μέσα στο μείγμα να μουσκεψουν καλά τα πιάνουμε με τρυπιτη κουτάλα ή δύο πηρούνια τα ανασηκώνουμε και τα βάζουμε μέσα στο ταψί αεράτα όχι πολύ σφιχτά
Σκεπάζουμε με το ένα φύλλο και λαδώνουμε μαζεύουμε τα γύρω γύρω και βάζουμε το τελευταίο και λαδώνουμε όχι πολλά λάδια
Α ξέχασα το μείγμα που περισσεύει με το πινέλο περνάμε τα φύλλα ψήνουμε στους 180 με 190 βαθμούς κελσίου αντίστασης στην κάτω σκάρα μέχρι να ψηθεί καλά από κάτω και να πάρει ωραίο χρώμα
ΒΑΖΩ ΚΑΛΑΜΠΟΚΕΛΑΙΟ ΓΙΑΤΙ ΚΡΑΤΑΕΙ ΤΟ ΦΥΛΛΟ ΤΡΑΓΑΝΟ ΔΕΝ ΚΑΙΓΕΤΕ ΟΥΤΕ ΣΚΟΥΡΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΒΑΡΥ.