Σπιτική τυρόπιτα

Τι υλικά θα χρειαστούμε
Για ένα ταψάκι 32×24

400 γραμ. φύλλο κρούστας
4 αυγά
200 γραμ γκούντα
600 γραμ τυρί φέτα
1 κρεμά γάλακτος μικρή
1 μικρό νουνού (όχι αραιωμένο)
Λίγο αλάτι
Καλαμποκέλαιο ή ελαιόλαδο για τον πάτο του ταψιού και για το άλειμμα των φύλλων.

 Εκτέλεση συνταγής

Λαδώνουμε το ταψί στρώνουμε 4 φύλλα κάτω και ρίχνουμε φέτα τριμμένη. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος τα αυγά το νουνού και λίγο αλάτι.
Ρίχνουμε πάνω από την στρώση του τυριού το μείγμα αυγών.
Στρώνουμε 2 φύλλα ακόμη και απλώνουμε το υπόλοιπο τυρί μας.
Ρίχνουμε ξανά από πάνω το μείγμα των αυγών και προσέχουμε να μας μείνει σίγουρα 2 κουταλιές μείγμα αυγού για το τέλος
Καλύπτουμε με τα υπόλοιπα φύλλα λαδωμένα.
Ρίχνουμε 1 κουταλάκι νερό στις 2 κουταλιές μείγματος που κρατήσαμε και περνάμε όλη την τυροπιτά από πάνω.

Χαράζουμε ελαφρώς προς μια κατεύθυνση μόνο.
Ψήνουμε για περίπου 1 ώρα και 10′ στις αντιστάσεις, μέχρι να ροδίσει καλά η πίτα..
Τρυπήστε με ένα μαχαίρι για να ελέγξετε αν το ψήσιμο είναι αυτό που επιθυμείτε
Extra Tip για τραγανό φύλλο: Προτιμήστε το καλαμποκέλαιο από το ελαιόλαδο για να διατηρείται το φύλλο τραγανό και για να πετύχετε το καλύτερο χρώμα στην πίτα σας, χωρίς κανένα μαύρισμα.

Καλή σας επιτυχία και καλής σας απόλαυση.

Προηγούμενο άρθροΣφολιατέλλες γεμιστές με έτοιμη σφολιάτα
Επόμενο άρθροΚρεατόσουπα…πολυ θρεπτική