Αμυγδαλωτά Μανταρινάκια

Η Συνταγή είναι του pastry chef Stratou Petrou

Αυτά τα αμυγδαλωτά μανταρινάκια με φλούδες μανταρινιού είναι μια πραγματική απόλαυση! Η γλυκιά και δροσιστική γεύση του μανταρινιού συνδυάζεται τέλεια με την σκονη των αμυγδάλων, δημιουργώντας ένα γλυκό που είναι τόσο νόστιμο όσο και ακαταμάχητο.

Τι μου άρεσε:

  • Η πλούσια γεύση μανταρινιού που προέρχεται από τις φλούδες, δίνει στα αμυγδαλωτά μια μοναδική και δροσιστική γεύση.
  • Η τέλεια ισορροπία γλυκιάς και πικρής γεύσης. Η ζάχαρη ισορροπεί τέλεια την ξινοτητα των φλουδών, δημιουργώντας ένα γλυκό που δεν είναι καθόλου λιγωτικό.
  • Η τραγανή υφή που προσφέρουν τα αμύγδαλα.
  • Το όμορφο σχήμα και το ζαχαρενιο χρώμα που τα κάνει να μοιάζουν με μικρά κοσμήματα.

Προτάσεις:

  • Μπορείτε να προσθέσετε λίγο ξύσμα πορτοκαλιού ή λεμονιού για επιπλέον άρωμα.
  • Μπορείτε να αντικαταστήσετε τα αμύγδαλα με φιστίκια ή καρύδια.

Συνολικά:

Αυτά τα αμυγδαλωτά μανταρινάκια με φλούδες μανταρινιού είναι ένα εξαιρετικό γλυκό για κάθε περίσταση. Είναι εύκολα στη παρασκευή τους, νόστιμα και πανέμορφα. Σίγουρα θα εντυπωσιάσουν τους καλεσμένους σας!

Υλικά

250 γρ Φλούδες Μανταρινού
250 γρ Ζάχαρη κρυσταλλική
250 γρ Νερό
350 γρ Αμύγδαλο Τριμμένο Πούδρα
50 γρ ζάχαρη άχνη
1 Βανίλια

Για Διακόσμηση
Άχνη ζάχαρη
Καρφάκια Γαρύφαλλο Ολόκληρα

Εκτέλεση

Ξεκινάμε τη συνταγή ρίχνετε στην κατσαρόλα το νερό τη ζάχαρη και τις φλούδες από μανταρίνι και τα βράζουμε για 10 λεπτά από τη στιγμή του βρασμού
Σε περίπτωση που χρησιμοποιήσετε μεγαλύτερη κατσαρόλα και το νερό δεν καλύπτει τις φλούδες από μανταρίνι μπορείτε να προσθέσετε λίγο νερό ώστε να καλυφθούν
για να μαλακώσουν κατά τη διάρκεια του βρασμού.

Ετοιμες βρασμένες οι φλούδες μανταρινιού έχουν μαλακώσει πάρα πολύ και έχουνε μείνει με ένα ελαφρύ σιρόπι τις αδειάζουμε σε ένα σουρωτήρι ώστε να φύγουν τα
υγρά και τις αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς
Αφού εχουν κρυώσει εντελώς οι φετες μανταρινιού τις βάζουμε στο multi και τις πολτοποιούμε πολύ καλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το ελάχιστο σιρόπι από τις φλούδες
μανταρινιου που περίσσεψε όσο τις είχαμε αφήσει να κρυώνουν για να σας βοηθήσει την πολτοποίηση

Στην συνέχεια βάζουμε σε ένα μπολ τον πολτο από τις φλουδες μανταρινιού και προσθέτουμε το τριμμένο αμύγδαλο σε πούδρα
Ζυμώνουμε με το χέρι μας πολύ καλά μέχρι να έχουμε μία ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια
Στη συνέχεια προσθέτετε την ελάχιστη ζάχαρη άχνη και τη βανίλια και τα ενσωματώνουμε στο μείγμα

Πλαθουμε μικρά μαναρινακια αλλα φυσικά και σε σχήμα αχλαδιού για να τα διακοσμήσουμε σε διαφορετικά σχεδια
Τωρα τα μανταρινακια τα ρίχνουμε σε ένα μπολ με ζάχαρη άχνη τα καλύπτουμε πολύ καλά και τα τοποθετούμε σε ένα ταψάκι με λαδόκολλα
Τοποθετούμε επάνω τους ένα καρφάκι γαρύφαλλο ολόκληρο και είναι ετοιμα

Καλη Επιτυχία

Προηγούμενο άρθροΠατατολουκουμάδες με άλλειμα φουντουκιού…θα σας ξετρελάνουν
Επόμενο άρθροΧοιρινές τσιγαρίδες, “τα καλαμαράκια του βουνού”