Ανάποδο κέικ με καραμελωμένα μήλα 

Αυτό το ανάποδο κέικ με καραμελωμένα μήλα είναι η τέλεια επιλογή για όσους θέλουν ένα γλυκό γευστικό και εύκολο στην παρασκευή. Με λίγα μόνο υλικά και σε ελάχιστα λεπτά, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα εντυπωσιακό και λαχταριστό dessert που θα ενθουσιάσει τους καλεσμένους σας.

Πλεονεκτήματα:

  • Απλότητα: Η συνταγή είναι εύκολη και δεν απαιτεί ιδιαίτερες μαγειρικές δεξιότητες.
  • Γρήγορη προετοιμασία: Μπορείτε να ετοιμάσετε το κέικ σε 30 λεπτά το πολύ.
  • Λίγα υλικά: Χρειάζεστε μόνο 10 απλά υλικά που πιθανότατα έχετε ήδη στην κουζίνα σας.
  • Νόστιμο: Η γεύση του κέικ είναι υπέροχη, με τα καραμελωμένα μήλα να προσφέρουν γλυκιά δροσιά και το κέικ να είναι αφράτο και βουτυρένιο.
  • Εντυπωσιακό: Το ανάποδο κέικ είναι ένα εντυπωσιακό dessert που θα κοσμήσει κάθε τραπέζι.

Υλικά

20 γρ. φυτική μαργαρίνη ή βούτυρο,
μήλα
κανέλα
1 αυγό,
3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη,
1 ποτήρι αλεύρι
2 φλιτζάνια γάλα,
μισό φακελάκι μπέικιν πάουντερ βανίλιας,
1 φλιτζάνι σπορέλαιο

Συμβουλές:

  • Χρησιμοποιήστε φρέσκα και ζουμερά μήλα για καλύτερα γευστικά αποτελέσματα.
  • Μπορείτε να προσθέσετε μπαχαρικά, όπως κανέλα ή γαρύφαλλο, στη ζύμη του κέικ για επιπλέον άρωμα.
  • Σερβίρετε το κέικ χλιαρό ή κρύο με παγωτό ή σαντιγι

Εκτέλεση

Πήρα ένα αντικολλητικό ταψί – τηγανι άλειψα με φυτική μαργαρίνη ή βούτυρο, ένα πασπάλισμα ζάχαρη μετά βάζω τα μήλα κομμένα σε φέτες, πασπαλίζω όλες τις φέτες με 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα.

Σε ένα μπολ έβαλα τ αυγό, ζάχαρη, ανακατεύω με το σύρμα μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Πρόσθεσα το αλεύρι, γάλα, μισό φακελάκι μπέικιν πάουντερ βανίλιας, σπορέλαιο, ανακάτεψα δυνατά για λίγα λεπτά
Αναψα την κουζινα σε χαμηλή φωτιά, έβαλα τη ζύμη, σκεπασα με το καπάκι επάνω, μετά από 7 λεπτά γύρισα το κέικ, τοποθετώντας το χαρτί ψησίματος απο κάτω για να αποφύγω τον κίνδυνο να κολλήσει,

το ψήνω για άλλα 2_3 λεπτά και voilà 😋
λιώνει στο στόμα σου ❤️

Le Meravigliose Ricette di Ana

Συνοψίζοντας:

Το ανάποδο κέικ με καραμελωμένα μήλα είναι ένα εύκολο, γρήγορο και νόστιμο γλυκό που θα σας ενθουσιάσει. Δοκιμάστε το και δεν θα το μετανιώσετε!

Προηγούμενο άρθροΡεβανί τύπου Βεροίας.
Επόμενο άρθροΑμαρτία σοκολάτας: Η Τούρτα Πράγα που θα σας σαγηνεύσει