Αποκριάτικες τηγανίτες με σταφίδες, τσίπουρο και λεμόνι

Αυτές οι τηγανίτες δεν είναι οι συνηθισμένες! Η προσθήκη τσίπουρου και λεμονιού δίνει μια δροσιστική και πικάντικη γεύση, ενώ οι σταφίδες προσθέτουν ζουμερή γλυκύτητα.

  • Γεύση: Ξεχωριστή και γευστική, ιδανική για όσους αναζητούν κάτι διαφορετικό.
  • Άρωμα: Το τσίπουρο και το λεμόνι προσφέρουν ένα αρωματικό μπουκέτο που ξυπνά τις αισθήσεις.
  • Υφή: Αφράτες και μαλακές τηγανίτες που λιώνουν στο στόμα.
  • Εύκολη συνταγή: Απλή και γρήγορη,

Προτάσεις:

  • Σερβίρετε με μέλι, αχνη ή σαντιγί.
  • Πασπαλίστε με κανέλα ή ξύσμα λεμονιού.
  • Προσθέστε ξηρούς καρπούς, όπως καρύδια ή αμύγδαλα, για extra γεύση και υφή.
  • Δοκιμάστε να αντικαταστήσετε τις σταφίδες με cranberries ή blueberries.

Συνοψίζοντας:

Οι τηγανίτες με σταφίδες, τσίπουρο και λεμόνι είναι μια γευστική και πρωτότυπη συνταγή που αξίζει να δοκιμάσετε. Είναι ιδανικές για όσους αναζητούν μια γλυκιά έκπληξη με άρωμα Ελλάδας!

Υλικά

235 γρ αλεύρι 00
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ βανίλιας
ξύσμα ενός λεμονιού
80 γρ σουλτανίνα
τσιπουρο για γευση (μπορειτε να το παραλείψετε)
90 γρ ζάχαρη
2 αυγα
150 ml γάλα
Ζάχαρη άχνη για πασπαλισμό μετά το τηγάνισμα
500 ml ηλιέλαιο

Εκτέλεση

Αρχικά, μουλιάζουμε τις σταφίδες καλυμμένες με τσιπουρο ή νερο σε ένα μικρό μπολ ή φλιτζάνι
Δουλεύουμε τα αυγά σε ένα μπολ με τη ζάχαρη, προσθέτουμε το γάλα, το ξυσμα του λεμονιού και λίγο-λίγο το αλεύρι, ανακατεύουμε καλά, στύβουμε τις σταφίδες, τις προσθέτουμε στο μείγμα μαζί με λιγο απο το τσιπουρο, εγώ πρόσθεσα το μισό, ζεσταίνω το λάδι και τα τηγανίζω σε χαμηλή φωτιά μέχρι να ροδίσουν, δοκιμάζω με μια οδοντογλυφίδα να δω αν έχουν ψηθεί μέσα, τα ψήνω σε όχι πολύ δυνατητη φωτιά αλλιώς θα ψηθούν εξωτερικά και θα μείνουν ωμά από μέσα ❤️

Καλή απόλαυση

Le Meravigliose Ricette di Ana

Προηγούμενο άρθροΚαρναβαλικές σφολιάτες σε σχήμα μάσκας.
Επόμενο άρθροΤυρόπιτα χωρίς φύλλο