Ογκρατέν λαχανικών

Αυτό το Ογκρατέν Λαχανικών με λίγες θερμίδες είναι ένα νόστιμο και απλό πιάτο που μπορεί να γίνει γρήγορα. Είναι γεμάτο με πρωτεΐνες, λαχανικά και τυρί. Ιδανικό για να το μοιραστείτε με την οικογένειά σας για ένα εύκολο γεύμα ή υγιεινό δείπνο!

Υλικά 🛒

Γέμιση:

300g Μανιτάρια, κομμένα σε φέτες
1 μέτριο κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες και κομμένο στα τέσσερα
1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε κύβους
1 κίτρινη πιπεριά, κομμένη σε φέτες και κομμένη στα τέσσερα
3 καρότα, κομμένα στη μέση και κομμένα σε λεπτές φέτες
2 Σκελίδες Σκόρδο, κομμένες σε φέτες
3 κολοκυθάκια
1 κουταλάκι του γλυκού Κύμινο
½ κουταλάκι του γλυκού ήπιο τσίλι σε σκόνη
Αλάτι πιπέρι

Μείγμα και επικάλυψη αυγών:
350 ml γάλα
3 Μεγάλα Αυγά
50 ml Φυτικό Έλαιο
2½ κουταλιά της σούπας απλό αλεύρι
2½ κουταλιά της σούπας μπέικιν πάουντερ
150g τριμμένο τυρί Cheddar (απο πάνω)

Μέθοδος:

Μείγμα αυγών –
Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα αυγά και ανακατεύουμε με ένα σύρμα. Προσθέτουμε το γάλα, ανακατεύουμε, μετά προσθέτουμε το λάδι,
το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και χτυπάμε μέχρι να ενσωματωθούν καλά.

Γέμιση –
Βουτυρώνουμε ένα ταψί και πασπαλίζουμε με αλεύρι.
Τοποθετούμε τα κολοκυθάκια* σε ένα μπολ. Πασπαλίζουμε με αλάτι και ανακατεύουμε.
Αφήστε το να καθίσει για 10 λεπτά, στη συνέχεια στύψτε το νερό με τα χέρια σας και αφήστε το στην άκρη.

Σε ένα μέτριο τηγάνι ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια και τα καρότα μαζί μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν
τα κρεμμύδια.
Προσθέστε τις πιπεριές και μαγειρέψτε για λίγα λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
Προσθέτουμε τα μανιτάρια, αλατοπιπερώνουμε και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για λίγα λεπτά ακόμα μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν
τα μανιτάρια.
Προσθέστε το σκόρδο σε φέτες, το κύμινο και τη σκόνη τσίλι και ανακατέψτε για 2 λεπτά ακόμα.
Σβηστε τη φωτιά και μεταφέρετε στο ταψί που έχετε ετοιμάσει.
Από πάνω σκορπίζουμε τα κολοκυθάκια και περιχύνουμε με το μείγμα των αυγών.
Πασπαλιζουμε με τυρί τσένταρ, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για περίπου 45 λεπτά
μέχρι να ροδίσουν από πάνω.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Κόψτε τα κολοκυθάκια κατά μήκος σε λεπτές λωρίδες σε μέγεθος ραβδιών σπίρτου χρησιμοποιώντας μια λεπίδα julienne
κόφτη μαντολίνου. Ή αν χρησιμοποιείτε μαχαίρι, κόψτε τις κατά μήκος σε λεπτές φέτες και μετά κόψτε τις φέτες σε λεπτές λωρίδες.

H συνταγή είναι από το Lolly’s Kitchen

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Πατάτες ογκρατέν με μανιτάρια στο φούρνο

Πατάτες ογκρατεν με μανιτάρια στο φούρνο | Συγκλονιστικά νόστιμο … Συγκλονιστικές πατάτες φούρνου με την υπέροχη γεύση των μανιταριών.

Συστατικά:

1 κιλό πατάτες
0,5 κιλό μανιτάρια (φρέσκα)
κρέμα γάλακτος 3 κ.σ. κουτάλια
2 κρεμμύδια
αυγό 3 τεμ
τυρί 150 γρ
αλάτι, άνηθος για γεύση.

Παρασκευή:

Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις βράζουμε, πολτοποιούμε τις βραστές πατάτες με αλάτι, προσθέτουμε τα αυγά και τον ξερό άνηθο.
Για τη γέμιση, κόβουμε τα μανιτάρια, τηγανίζουμε με κρεμμύδια και βράζουμε τα μανιτάρια σε κρέμα γάλακτος.
Βάζουμε τις μισές πατάτες σε ένα ταψί σε 1 στρώση, μετά τα μανιτάρια, μετά το δεύτερο μισό από τις πατάτες, τρίβουμε από πάνω το τυρί.
Βάζουμε στο φούρνο για 30-40 λεπτά σε θερμοκρασία 200-220 C. Σερβίρουμε ζεστό με οποιαδήποτε σάλτσα.

Καλή όρεξη!

Προηγούμενο άρθροΑπολαύστε Σιροπιαστές Φωλίτσες Σοκολάτας: Ένα Γλυκό γεμάτο Αρώματα και Γεύσεις!
Επόμενο άρθροΜελαχρινή Αφρός