Πατάτες και Ζουμερά Κολοκυθάκια στο φούρνο

Μμμμμ… Πατάτες και Ζουμερά Κολοκυθάκια στο φούρνο!

Αυτή η συνταγή είναι απλή, γευστική και θρεπτική, ιδανική για ένα γρήγορο και εύκολο γεύμα. Η λαδόκολλα διατηρεί την υγρασία των λαχανικών, ενώ ταυτόχρονα τα ψήνει ομοιόμορφα και τα αφήνει ζουμερά.

Λατρεύω την τραγανή υφή των πατάτας και την γλυκιά γεύση των κολοκυθάκια. Η ρίγανη και το σκόρδο δίνουν μια εκπληκτική γεύση, ενώ το ελαιόλαδο προσθέτει πλούσια υφή.

Είναι ένα πιάτο που ταιριάζει σε όλους, μικρούς και μεγάλους. Μπορείτε να το σερβίρετε ως κύριο πιάτο ή ως συνοδευτικό με κρέας ή ψάρι.

Σας προτείνω ανεπιφύλακτα να δοκιμάσετε αυτή τη συνταγή! Είναι σίγουρο ότι θα σας ενθουσιάσει!

Μερικές επιπλέον συμβουλές:

  • Μπορείτε να προσθέσετε και άλλα λαχανικά στη συνταγή, όπως καρότα, πιπεριές ή κρεμμύδια.
  • Αν θέλετε, μπορείτε να αντικαταστήσετε τη ρίγανη με άλλα μυρωδικά, όπως θυμάρι ή δεντρολίβανο.
  • Μπορείτε να ψήσετε τις πατάτες και τα κολοκυθάκια σε ταψί αντί για λαδόκολλα.
  • Προσαρμόστε την ποσότητα των υλικών ανάλογα με τις γευστικές σας προτιμήσεις και τον αριθμό των ατόμων που θα σερβίρετε.

Υλικά:

  • 1 κιλό πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε κύβους
  • 500 γραμμάρια κολοκυθάκια, κομμένα σε φέτες
  • 2 καρότα, κομμένα σε ροδέλες
  • 1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού κοκκινο πιπερι
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

Εκτέλεση:

  1. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200°C.
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε τις πατάτες, τα κολοκυθάκια, τα καρότα, το ελαιόλαδο, το αλάτι, τα πιπέρια, τη ρίγανη και το σκόρδο.
  3. Απλώστε τα λαχανικά σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
  4. Ψήστε για 30-40 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες και τα λαχανικά και να πάρουν χρώμα.
  5. Πέντε λεπτά πριν το τέλος του ψησίματος, προσθέστε χυμό λεμονιού (αν θέλετε).
  6. Σερβίρετε ζεστό.

Συμβουλές:

  • Μπορείτε να προσθέσετε και άλλα λαχανικά της αρεσκείας σας, όπως κρεμμύδι, πιπεριές ή μπρόκολο.
  • Για πιο πικάντικο αποτέλεσμα, προσθέστε 1/2 κουταλάκι του γλυκού τσίλι flakes.
  • Μπορείτε να πασπαλίσετε με φρέσκο μαϊντανό ή άνηθο πριν από το σερβίρισμα.

Καλή όρεξη!

Η Συνταγή είναι της κας Ελένη Παπατσάνη

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Μπριάμ στο φούρνο με ψάρι 

Μπριάμ στο φούρνο με ψάρι 

Αυτό το πιάτο είναι μια πανδαισία γεύσεων και υφών. Τα λαχανικά, ψημένα στο φούρνο με ελαιόλαδο και μυρωδικά, είναι ζουμερά και γευστικά. Το ψάρι, ψημένο μαζί με τα λαχανικά, απορροφά όλες τις υπέροχες γεύσεις και γίνεται τρυφερό και ζουμερό.

Πλεονεκτήματα:

  • Πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά: Περιέχει μια ποικιλία από λαχανικά, πλούσια σε βιταμίνες, ανόργανα άλατα και φυτικές ίνες.
  • Εύκολο στην προετοιμασία: Η προετοιμασία είναι απλή και δεν απαιτεί πολύ χρόνο.
  • Ιδανικό για οικογένειες: Είναι ένα χορταστικό και γευστικό πιάτο που θα αρέσει σε όλη την οικογένεια.
  • Πολύ ευέλικτο: Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε είδος ψαριού σας αρέσει.
  • Υγιεινό: Είναι ψημένο στο φούρνο, χωρίς περιττά λιπαρά.

Συνολικά:

Το μπριάμ στο φούρνο με ψάρι είναι ένα υγιεινό, γευστικό και χορταστικό πιάτο που είναι ιδανικό για οικογένειες. Είναι εύκολο στην προετοιμασία και μπορεί να προσαρμοστεί στις δικές σας προτιμήσεις. Σας το συνιστώ ανεπιφύλακτα!

Υλικά:

2 Φιλέτα Πέρκα
3 μέτριες μελιτζάνες
3 μέτρια κολοκυθάκια
4 μεγάλες πατάτες
3 καρότα κομμένα σε φέτες
3 πιπεριές κόκκινες
3 πιπεριές πράσινες
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
2 κρεμμύδια
3 ώριμες και σφιχτές ντομάτες
2 κ.σ. δυόσμο ψιλοκομμένο
2 κ.σ. μαϊδανό ψιλοκομμένο
1 φλυτζάνι ελαιόλαδο
1 φλυτζάνι νερό
Αλάτι,ρίγανη,πιπέρι
Πελτέ 1 κ.σ.
Μπαχάρια 2-3

Εκτέλεση:

Κόβουμε τις μελιτζάνες,τα κολοκυθάκια,τις πατάτες,τις ντομάτες,τα κρεμμύδια,τις πιπεριές σαν μεγάλες μπουκές(γιατί στο ψήσιμο θα μικρύνουν) τα καρότα σε φέτες,και το σκόρδο ψιλοκομμένο.
Βάζουμε τα λαχανικά ανακατεμένα με τη σάλτσα σε βαθύ ταψί.
Περιχύνουμε το φαγητό με το ελαιόλαδο,ρίχνουμε αλάτι,πιπέρι,ρίγανη,1 κ.σ. πελτέ,μπαχάρια,δυόσμο,μαιδανό.
Τα ανακατεύουμε με τα χέρια η με δύο κουτάλιες και ρίχνουμε και 1 φλ.νερό μη σας φαίνεται λίγο(θα κατεβάσουν υγρά τα λαχανικά)


Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο στις αντιστάσεις στους 200 βαθμούς για 1 ώρα περίπου.
Στην μέση του χρόνου ψησίματος αφαιρουμε το αλουμινόχαρτο και προσθέτουμε το ψαρι αφου πρώτα το εχουμε αλατοπιπερώσει και ριγανώσει.
Επιπλεον μόλις το βάλουμε ριχνουμε από πάνω ζουμι απο το φαγητό και λιγο λάδι και ψηνουμε για άλλη μιση ώρα

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΑρωματικό πορτοκαλόγλυκο με ζουμερά φρούτα
Επόμενο άρθροΓλυκό Κυδώνι, το άρωμα της Ελλάδας σε ένα βάζο