Αχλαδόπιτα

Μια απλή και νόστιμη συνταγή. Φανταστική πίτα με αχλάδια, σταφίδες και σπιτική κρέμα.
Μπορείτε επίσης να αντικαταστήσετε τα αχλάδια με μήλα. Θα εκπλαγείτε πόσο εύκολο και νόστιμο είναι. Ως αποτέλεσμα αυτού του πειρασμού, θα έχετε ένα πολύ όμορφο γλυκό στο τραπέζι.

Υλικά

Για την κρέμα:
270 ml φρέσκο γάλα
1 κρόκος αυγού
30 γρ αλεύρι
25 g κορν φλαουερ,
60 g ζάχαρη
1 πακέτο ζάχαρη βανίλια

Για τη ζύμη:
2 αυγά + 2 ασπράδια
Πρέζα αλάτι
110 γρ ζάχαρη
100 ml λάδι
110 ml χλιαρό φρέσκο γάλα
280 γρ αλεύρι
16 γραμμάρια μπέικιν πάουντερ
1 πακέτο ζάχαρη βανίλια
1 αχλάδι/μήλο
50 γρ σταφίδες

Επαλλειψη:
1 κρόκο αυγού
3 κουταλιές της σούπας φρέσκο γάλα
Ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα

Εκτέλεση

Αρχικά ετοιμάζουμε την κρέμα. Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε το φρέσκο γάλα, προσθέτουμε τον κρόκο και τα υπόλοιπα υλικά.
Ανακατεύουμε καλά και βάζουμε σε μέτρια φωτιά να βράση. Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να γίνει μια παχύρρευστη κρέμα.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει καλύπτοντας με μεμβράνη.

Σε αυτό το διάστημα ετοιμάζουμε τη ζύμη. Χτυπάμε τα αυγά, τα ασπράδια με το αλάτι μέχρι να αφρατέψουν και μετά προσθέτουμε τη ζάχαρη.
Ανακατεύουμε για 5 λεπτά και προσθέτουμε το λάδι και το φρέσκο γάλα. Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε το κοσκινισμένο αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ. Τέλος προσθέτουμε τη ζάχαρη βανίλιας.
Κόβουμε το αχλάδι (ή το μήλο) σε λεπτά μισοφέγγαρα.
Σε ένα σακουλάκι ζαχαροπλαστικής βάζουμε την κρυωμένη κρέμα.
Βάζουμε τη ζύμη σε λαδόκολλα διαμέτρου 22 εκ. Πάνω στη ζύμη κάνουμε μια σπείρα με την κρέμα ξεκινώντας από τη μέση.
Ξαπλώνουμε πάλι τα κομμάτια των φρούτων σπειροειδώς. Από πάνω πασπαλίζουμε με σταφίδες. Ανακατεύουμε τον κρόκο του αυγού και το φρέσκο
γάλα και το απλώνουμε στα φρούτα.

Βάζουμε την πίτα να ψηθεί σε προθερμασμένο φούρνο χωρίς αέρα στους 180 βαθμούς για 40/45 λεπτά. Όταν κρυώσει το κέικ το πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη

Η Συνταγή είναι της В кухнята на Жълтата роза

Προηγούμενο άρθροΣπανακοτυρόπιτα με σπιτικό φύλλου…του ονείρου
Επόμενο άρθροΜπισκότα με 2 υλικά