ΥΛΙΚΑ

1½ λίτρο γάλα
260 γρ ζάχαρη
210 γρ σιμιγδάλι ψιλό
5 αυγά
50 γρ βούτυρο
1 κρόκο αυγού
3 βανίλιες

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το γάλα, την ζάχαρη, τα αυγά, το σιμιγδάλι, τις βανίλιες και ανακατεύουμε.

Τα βάζουμε σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε να γίνουν κρέμα.
Όταν είναι έτοιμη την κατεβάζουμε από την φωτιά και ενσωματώνουμε το βούτυρο.

Την απλώνουμε σε βουτυρωμένη φόρμα 36×28 εκατοστά που έχουμε πασπαλίσει λίγο σιμιγδάλι.

Την σερβίρουμε κρύα με άχνη και κανέλα.

foodaholics.gr

Προηγούμενο άρθροΜπακαλιάρος Πλακί στην κατσαρόλα…θα σας ξετρελάνει
Επόμενο άρθροΣιροπιαστός Χαλβάς Φούρνου…που Πάντα μου θυμίζει τα παιδικά μου χρόνια