Οι Baby Πατάτες είναι ένα από τα πιο αγαπημένα και εύκολα συνοδευτικά, επειδή η μέθοδος μαγειρέματος τις κάνει τραγανές εξωτερικά και μαλακές εσωτερικά, άρα είναι ο ιδανικός τρόπος να δώσετε στο τραπέζι σας μία υπέροχη γεύση, λοιπόν επιτρέψτε μου να μοιραστώ μαζί σας αυτήν την υπέροχη και νόστιμη συνταγή.
Δείτε στο τέλος της συνταγής Χρήσιμα Tips
Ο καλύτερος τρόπος να μας δείξετε την αγάπη σας είναι να μας αφήσετε μια βαθμολογία με αστεράκια! ⭐⭐⭐⭐⭐
Baby Πατάτες: Τραγανές και Αρωματικές με Σκόρδο
Φτιάξτε τις πιο νόστιμες Baby Πατάτες! Μια εύκολη, γρήγορη και γευστική συνταγή για τραγανές πατατούλες με σκόρδο, ιδανικό συνοδευτικό για κάθε τραπέζι.
Ingredients
- 1 κιλό Πατάτες baby
- 60 ml Φυτικό λάδι
- 40 γρ. Βούτυρο
- 3-4 σκελίδες Σκόρδο
- Κατά βούληση Μυρωδικά
- Κατά βούληση Πάπρικα
- Κατά βούληση Αλάτι
Instructions
Αρχικά, βράζω τις μωρές πατάτες σε αλατισμένο νερό μέχρι να μισομαγειρευτούν, δηλαδή να είναι σχεδόν έτοιμες, οπότε τις ελέγχω με ένα πιρούνι. Στη συνέχεια, στραγγίζω το νερό που έχει απομείνει.
Τώρα, προσθέτω το φυτικό λάδι στην κατσαρόλα ή σε ένα τηγάνι και τηγανίζω τις πατάτες μέχρι να ροδίσουν ωραία. Κατόπιν, προσθέτω το βούτυρο και το σκόρδο και ανακατεύω για να αποκτήσουν ένα όμορφο χρώμα και να απελευθερωθούν τα αρώματα του σκόρδου.
Έπειτα, προσθέτω την πάπρικα και ανακατεύω ξανά καλά, ώστε να καλυφθούν ομοιόμορφα. Τέλος, πασπαλίζω με τα μυρωδικά που έχω επιλέξει και σερβίρω αμέσως.
Notes
Κλασικές Μεσογειακές Επιλογές (που ταιριάζουν τέλεια με το σκόρδο)
- Ρίγανη: Η κλασική ελληνική επιλογή. Ταιριάζει ιδανικά στις τηγανητές πατάτες, δίνοντας ένα άρωμα "εξοχής". Χρησιμοποιήστε την αποξηραμένη.
- Δεντρολίβανο: Δίνει ένα πιο έντονο, ξυλώδες άρωμα. Είναι ιδανικό για πατάτες με βούτυρο ή ψητές πατάτες, αλλά και στο τηγάνι. Προτιμήστε το φρέσκο, ψιλοκομμένο.
- Θυμάρι: Μοιάζει με τη ρίγανη, αλλά είναι πιο γλυκό και λεπτό. Το φρέσκο θυμάρι είναι εξαιρετικό.
Tips για τις Baby Πατάτες
- Βράσιμο: Μην τις βράσετε πολύ ώρα, γιατί θα διαλυθούν στο τηγάνι. Πρέπει να είναι μισομαγειρεμένες, δηλαδή να κρατάνε λίγο.
- Λιπαρή: Η χρήση και φυτικού λαδιού και βουτύρου δίνει καλύτερη γεύση και πιο τραγανή υφή στις πατάτες, άρα μην την παραλείψετε.
- Μυρωδικά: Χρησιμοποιήστε ρίγανη, θυμάρι ή δεντρολίβανο, επειδή ταιριάζουν τέλεια με τη γεύση του σκόρδου.
- Κόκκινο Χρώμα: Αν θέλετε ένα πιο έντονο κόκκινο χρώμα, χρησιμοποιήστε καπνιστή πάπρικα, λοιπόν θα προσθέσει και μια ιδιαίτερη καπνιστή νότα.
Μπορείτε να δείτε και άλλες υπέροχες συνταγές μας:










