Μπατζίνα

500 gr. κολοκύθα κίτρινη
2 αυγα
1 κουπα γαλα
1 κιβακι μαγια νωπη
1/2 κουπα λαδι
λιγη φέτα τριμμενη..
Αλεύρι
Τριμένη φέτα

Εκτέλεση

Τριβουμε το κολοκυθι κ το αλατιζουμε να βγαλει τα υγρά του… Το στύβουμε μετα απο μιση ωρα κ βαζουμε αυγα, γαλα ενα κιβακι μαγια νωπη λιωμενη στο γαλα.. Μισή κουπα λαδι… Κ λιγη φέτα τριμμένη.
Τα ανακατεύουμε ολα μαζί.. Κ τελος ριχνουμε το αλεύρι.. Τοσο οσο να βγει μια ζυμη καπως σφιχτη
Βουτυρωνω το ταψι κ ριχνουμε τη ζυμη.
Βάζουμε από πανω τριμμένη φετα κ λαδι με το ματι.
Προθερμαινουμε το φουρνο στους 100 βαθμούς κ βαζουμε τη ζυμη περιπου μια ωρα.. Με το φουρνο σβημενο.. Αφου δουμε οτι φουσκωσε…
Ψηνω στους 200 βαθμούς μεχρι να ροδισει..

 

Καλη επιτυχία

Η Συνταγή είναι της Theodosia Kissa

Προηγούμενο άρθροΈνα γκουρμέ πιάτο, για ξεχωριστά δείπνα ή για να κάνετε οποιοδήποτε δείπνο ξεχωριστό!
Επόμενο άρθροΠαξιμαδάκια νηστίσιμα…είναι απιστευτα τραγανά και μαλακά